A Pénzcentrum nem reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a magyarok körében egyelőre melyik a legnépszerűbb streaming szolgáltatás.

Az kétségtelen, hogy mára már Magyarországon is nagyon sokan használnak streaming szolgáltatásokat, melyek listája egyébként az utóbbi időben kibővült. Mi magunk is készítettünk egy listát ezekről, sőt azt is kiszámoltuk, mennyibe kerülne havonta, ha ezek mindegyikére rendszeresen előfizetnénk. Közben a HWSW június elején arról számolt be, hogy Magyarországon már több mint két millióan néznek valamilyen szolgáltatást.

De melyik a legnépszerűbb jelenleg?

A GKID felmérésének eredményei szerint 2022-ben már a felnőtt magyar internetezők 39%-a rendelkezik előfizetéssel vagy hozzáféréssel legalább egy streaming szolgáltató kínálatához. Tavaly itthon ráadásul 56%-kal nőtt a legnagyobb havi előfizetéses online streaming videotékák felhasználói bázisa.

Az elmúlt hetekben pedig a Pénzcentrum egy felmérést készített, melyben 3291-en vettek részt, és kiderült belőle, hogy annak ellenére is, hogy a világ többi részén már egyre kisebb népszerűségnek örvend a Netflix, nálunk még mindig messze a legnépszerűbb szolgáltatás. A Netflixet követi az HBO Max, és jóval mögöttük lemaradva kullog szinte a Disney+. Íme a felmérés pontos adatai:

Amint látható, a felmérésből az is kiderül, hogy még azok is többen vannak, akiknek nincs semmilyen streaming előfizetésük, mint akiknek Disney+ van. Azok tábora is nagy, akik nem terveznek előfizetni ilyen szolgáltatásokra. Vannak közben olyanok is, akik azt tervezik, hogy lemondják az előfizetést.

Ha az árakat nézzük, akkor a Netflix legdrágább csomagja 4490 forint, az HBO Max bevezető ára 1590 forint volt, új előfizetőknek már 2390 forint havonta, míg a Disney+ 2490 forintba kerül. Persze ezek emellett még választhatjuk az Apple TV-t, ami 1890 forintba kerül, illetve az Amazon Plust is, ami messze a legolcsóbb szolgáltató: mindössze 900 forintba kerül.

Borítókép:  pixinoo/123RF

Ezt láttad már?

Mennyibe kerülne összesen, ha minden streaming szolgáltatásra előfizetnél?

 

https://leet.hu/california-access/

×