Képzeld el, hogy egy olyan országban élsz, ahol egyszer csak minden gaming szolgáltatást és oldalt blokkolnak. Mit tennél?

Egy átlag gamer számára az olyan szolgáltatások és oldalak mint a Steam, az Epic Games, a Battle.net, vagy az Ubisoft Connect a játékvásárlás alappillérei. Különösen az elmúlt években, amikor beütött a COVID-járvány, a játékok egyre népszerűbbek lett, így ezek az oldalak is. Na! Most képzeld el, hogy a kormány egész egyszerűen betiltja ezeket az országban, hogy senki se férjen hozzá.

Nos, ez a gamer rémálom történik most éppen Indonéziában.

Az indonéz kormány ugyanis 2020 novemberében új szabályokat hozott azzal kapcsolatban, hogy egy-egy internetes oldal hogyan kezeli a felhasználók adatait. A kormány azt kérte, hogy az adatokat adják át nekik. Nemrég kijelentették, hogy azon cégekkel szemben fel is fognak lépni, akik nem tartották be ezeket a szabályokat. Július 20-ig adtak határidőt. Voltak olyan cégek, akik lépéseket tettek az ügyben, mint az Amazon, a Facebook és a Google például.

A gaming cégek nagy része azonban nem volt ennyire elővigyázatos, így őket egésze egyszerűen blokkolták az országban. A következő szolgáltatások tehát most nem elérhetők ott:

  • Steam
  • Epic Games
  • Battle Net
  • Ubisoft
  • Origin
  • Nintendo
  • Yahoo
  • PayPal

Ezek mindegyikét letiltották, bár a PayPal-t egy időre visszaállították, hogy a felhasználók kivehessék a pénzüket. Ez csak öt napig tart, utána ismét letiltják. A Kominfo néven ismert döntés miatt Indonéziában persze az emberek fel vannak háborodva a közösségi oldalakon. Sőt: rengeteg mém születik.

 

 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő az indonéz gamerek számára. Nem csak a gamerek bosszankodnak, hanem azok is, akik mondjuk a PayPalt használták a munkájukhoz. Reméljük, hogy a probléma hamarosan megoldódik.

Te mit tennél, ha minden blokkolnának Magyarországon?

Ezt láttad már?

Ha a Stranger Things csak a 3. legjobb sorozat a világon, ugyan mi az első kettő?!

 

https://leet.hu/california-access/

×