Ezúttal talán tényleg jól sikerült a balanszolás.

Ismét eltelt két hét, mióta utoljára fellapoztuk a WZRanked népszerűségi listáját, ideje megnézni, hogy használtak-e valami a Season 4 Reloaded nerfjei, buffjai vagy épp a múlt csütörtöki Sniper buff. Ha a legjobb 10 fegyvert nézzük, akkor gyakorlatilag hetente egy új listát készíthetünk az éppen aktuális meta fegyverekről, ám a múltban TOP 5-ön belül is szépen cserélődtek a különböző AR-ek és SMG-k, volt ami teljesen eltűnt a süllyesztőbe, míg más a 20. helyről meg sem állt a dobogóig. Most, hogy már eltelt bő egy hét a legutóbbi frissítés óta, reális képet kaphatunk, hogy mennyire nyúltak bele a fejlesztők az erőviszonyokba.

5. KG M40

Sokan nagy jövőt jósoltak már ennek a fegyvernek régebben is, ám a Season 4 frissítése után kicsit alábbhagyott a lendülete. Az S4 Reloaded frissítés után azonban nem is kérdés, hogy most már tényleg semmi nem állhat az útjába, bátran választhatjuk ezt az AR-t is.

4. Kilo 141

Egy igazi Modern Warfare veteránt köszönthetünk a képében, mely korábban is volt már előkelő helyen, ám most úgy tűnik, hogy második reneszánszát élheti. A Season 4 Reloaded nerfek, buffok miatt ismét sokan a kezükbe veszik, kiváló választás lehet mindhárom helyszínre.

3. Marco 5

Ilyen nagyszerű debütálással talán nem is találkozhattunk az elmúlt pár hónap során. A Vanguard SMG a közelharcok koronázatlan királya jelenleg, a fejlesztők talán egy kicsit túl is lőttek a célon. Mellette szólhat az Akimbo kialakítás is, mellyel sok felhasználó szívébe lopta magát azonnal a Marco 5. Nagy hiba, ha még nem oldottad fel a Battle Pass-ban, igazán ütős újonccal bővült a Warzone.

2. H4 Blixen

A májusban debütált újoncról már megjelenésekor is mindenki pozitívan nyilatkozott, ám a kezdeti hibáknak, bugoknak köszönhetően az első hetekben nem igazán akart kitörni. A fejlesztők június elejére azonban befoltozták ezeket, két héten belül már a legjobb öt között köszönthetjük az SMG fegyvert. Enyhe nerfet kapott a Season 4 elején, ám ez sem akadályozhatta meg, hogy továbbra is az élmezőnyben virítson, ahogy a Season 4 Reloaded sem állhatja útját. A június végi 5. hely után egyből a virtuális dobogó második helyére érkezett augusztus elejére.

1. NZ-41

A legutóbbi update legnagyobb nyertese az NZ-41 Vanguard AR, mely végre kicsit megtörte az STG44 elképesztő egyeduralmát. Nem véletlenül, hiszen meglehetősen nagy sebzéssel és tűzgyorsasággal rendelkezik, az egyetlen visszatartó tényező a visszarúgás mértéke lehet csak, ám tapasztalt játékosoknak ez sem okozhat gondot. Továbbra is a játék „legjobb” fegyvere, ám a helyzete már közel sem annyira egyértelmű, mint pár héttel ezelőtt.

Kiegyensúlyozottabb meta?

Első olvasatra sokak számára csalódást okozhat a fenti lista, hiszen nem igazán akar elmozdulni a TOP 3 fegyver. Azonban, ha a pickrate százalékokat is ábrázoljuk egy grafikonon, akkor világossá válhat, hogy már egyáltalán nem akkora a legjobb 3 egyeduralma, mint régen, könnyen lehet, hogy pár napon belül cserélődik is a sorrend. Az első és ötödik helyezett között alig van 1%-nyi eltérés, a korábbi 6-8% helyett. A fenti ábrán tökéletesen leolvasható ez, jól látható, hogy a legjobbak viszonylag közel állnak egymáshoz, összezárnak a vonalak, ellentétben a pár nappal ezelőtti viszonyokhoz képest.

A TOP 10 sorrendje augusztus 03. 0:00-kor:

Verdansk visszatérése a Warzone 5. évadában? Vigyázz, mit kívánsz!

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×