Egyre több terméküket támogatja a friss applikáció.

Rengetegen használnak otthon PC-t, miközben annak alapvető felépítésével, a komponensei pontos funkcióival sincsenek tisztában. Ezzel természetesen nincs semmi probléma alapesetben, ám amikor valamilyen hardverekkel kapcsolatos hibajelenségnek kell utánajárni, akkor bizony nehéz helyzetben vannak az ilyen felhasználók. Vagyis inkább voltak, hiszen a Dell egy nagyszerű alkalmazással sietne a segítségükre. A Dell AR Assistant névre hallgató mobilalkalmazás a kiterjesztett valóságot segítségül hívva vezetné a felhasználók kezét.

Az alkalmazás a modern viszonyoknak megfelelően Android és iOS platformokon is egyaránt elérhető, így gyakorlatilag nincs okostelefon, mely ne tudná futtatni. Az alkalmazás első körben a problémát és a gépet igyekszik azonosítani, majd a Dell Support segítségével meg is rendeli azokat online a felhasználó számára.

A cserében, összerakásban is segít!

 

Az alkatrészek megérkezése után indulhat is a második kör. Itt az alkalmazás a mobiltelefonok kameráját hívja segítségül, az AR réteg az élő képre kerül rá. A telefonok valós idejű információkkal és utasításokkal láthatják el a felhasználókat, hogy mely alkatrészt távolítsák el és hogyan szereljék be az újakat.

A Dell AR Assistant már több mint 100 Dell számítógépet és szervergépet tud azonosítani, ám a nyár végéig újabb 20 termék tulajdonosa örülhet majd. Remélhetőleg az ötletet más gyártók is felhasználják a későbbiekben, hiszen jelentősen megkönnyíthetné a kezdőbb felhasználók életét, az automatikus alkatrész rendeléssel pedig a kompatibilitási problémákat is elkerülhetnék.

Már fel sem kell állni – Íme a WC, ami 120 FPS-ben futtatja a Cyberpunkot

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×