Hatalmas durranás, a 2023/2024-es szezontól kezdődően megváltozhat a La Liga főszponzora, s így neve is.

Szinte minden futballbajnokság rendelkezik egy fő szponzorral. Ott van példának okáért a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság, az OTP Bank Liga. Értelemszerűen ebben az esetben a bank az, ami a magyar liga legfőbb anyagi támogatója, így tehát névadója is egyben.

A spanyol első osztálynak, a La Ligának a Santander-csoport (Banco Santander) a támogatója, ami egy pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat(csoport), madridi székhellyel. Ahogy látszik tehát a tendencia, ezek a támogatók javarészt a pénzügyi szcénából érkeznek.

Ezért is nagy durranás, hogy a 2023/2024-es szezontól kezdődően megváltozhat a La Liga fő szponzora, s így neve is. A forrás pedig nem is jöhetett volna meglepőbb helyről.

Elindult egy pletyka a világhálón, miszerint a La Liga főszponzora a 23/24-es szezontól kezdve az EA Sports lehet. Így van, a kanadai fejlesztő-és kiadócég beléphet a legnagyobb ligák közösségébe, méghozzá a La Ligával karöltve.

A FIFA-játékokat is jegyző cég a Marca értesülései szerint névadója is lehet hamarosan a spanyol első osztálynak, ami hatalmas hatással lehet a cég jövőjére. Pláne úgy, hogy 2023-tól már nem Fifának, hanem EA Sports FC-nek fogják hívni a nagysikerű futballjáték-sorozatot.

Ezt olvastad már?

Női klubok, új funkciók, egyedi mozgások – Megjött a FIFA 23 gameplay bemutatója

 

×