Nem volt annyira sikeres a Call of Duty, mint a korábbi években.

Ha bárki, bármikor megkérdezné tőlem, hogy melyek ma a világ leismertebb és legnépszerűbb játékai, akkor biztos, hogy a Call of Duty-t az elsők közt mondanám. A CoD amióta létezik elképesztő rekordokat és sikereket tudhat magáénak, ami igaz még most is. Azonban úgy tűnik, hogy valami történt, ugyanis

az Activision havi aktív felhasználóinak száma majdnem három év után először esett 100 millió alá.

A Videogameschronicle szerint Call of Duty kiadó június 30-án lezárult második negyedévében az aktív játékosok száma összesen 94 millió volt, ami az első negyedévi 100 millióhoz képest nyilvánvalóan kevesebb. Ez abból a szempontból érdekes, hogy a játékosok száma 2019 negyedik negyedéve óta folyamatosan 100 millió felett volt. Ekkor jelent meg a Call of Duty Mobile, ami miatt a teljes játékosszám 2021 első negyedévében elérte a 150 milliós csúcsot.

Az Activision augusztus 1-jén azt mondta: a második negyedévben a bevétel csökkent éves szinten, ami a Call of Duty franchise csökkenését tükrözi, de nőtt az első negyedévhez képest. Aggodalomra azonban nem lehet ok, hiszen az Activision 2022 második felében két új Call of Duty játékot is kiad.

A Call of Duty Modern Warfare 2 megjelenési dátuma 2022. október 28.

Ezt követően nem sokkal érkezik a Call of Duty: Warzone 2.0 a Modern Warfare II mellé, még ebben az évben. Nem beszélve a fejlesztés alatt álló Call of Duty Warzone mobilos változatáról. Közben az Activision a jövőt is tervezi már, hiszen 2023-ban is jön új CoD, ami miatt már most elkezdtek aggódni a PlayStation tulajdonosok.

Januárban bejelentették, hogy az Xbox tulajdonosa, a Microsoft felvásárolja az Activision-Blizzardot 68,7 milliárd dollárért. A legfrissebb dokumentumok szerint a Sony úgy véli, hogy a Call of Duty arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy Xbox-ra váltsanak.

Ezeket a Call of Duty legeket láttad már?

24 érdekes tény a Call of Duty történetéből

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×