A Disney valójában nem egy bölcs és jóakaró jedi, sokkal inkább egy bosszúvágyó sith, ami vérunalmas és teljesen súlytalan történetekkel vesztegeti a Star Wars rajongók idejét.

Értem én, hogy univerzum építés meg bővítés, csakhogy a Disney mindezt nemhogy teljesen fölöslegesen, de még rosszul is csinálja. A Star Warsnak az egeres vállalat totális kizsigerelését követően totális megújulásra volna szüksége, jó messzire elkanyarova-távolodva a Skywalker-érától.

De nem. A Disney mintha nem értené a Star Wars messzi-messzi univerzumát, sorra gyártatja a láthatólag nagyon drága, de abszolút súlytalan és unalmas sorozatait. Pedig a Marvel filmes univerzumát is beröffentő Jon Favreau kivételesen jól kezdte ezt is a The Mandaloriannal, hogy aztán a Disney olyan borzalmakkal rontsa el az élményt, mint a Book of Boba Fett, az Obi-Wan Kenobi (igen, vérunalmas és felesleges volt az is), vagy a hamarosan érkező Andor.

Ez utóbbinak a gondolata pedig már csak azért is fájdalmas, mert a főszereplő konkrétan pár évvel ezelőtt harapott a fűbe a Halálcsillag terveinek hősies elorzása közben. A Disney viszont halál komolyan szükségesnek érezte egy újabb súlytalan, szinte minden izgalmat nélkülöző sorozat elkészítését, aminek tulajdonképpen pontosan tudjuk a végét: a címszereplő Jyn Erso karjaiban meg fog halni.

Persze bőven lesznek majd izgi részek is az Andorban, amikor majd eljátsszák, hogy mekkora veszélyben van a karakter. Mintha nem tudnánk, hogy pontosan mi vár rá. Igazából pontosan ezt csinálták a legendás jedi mesterrel is legutóbb: epikus küzdelmekben összeakasztotta a bajszát Vaderrel és az inkvizítorokkal, hogy a néző majd összecsinálja magát izgalmában, hátha valamelyikük ott marad. Ja, nem.

Sajnálatos, hogy a Star Warsból ez a kiherélt pénzcsináló maradt, ami már csak haloványan emlékeztet a régi önmagára.

Arra a kísérletező szellemű fantasztikus alkotásra, ami nem félt újítani, nyitni az ismeretlen felé. A Star Warsnak most pont nem egy Andorra van szüksége, hanem olyan teljesen új karakterekre és történetekre, ami tartogat izgalmakat, amit és akiket még nem ismerünk.

Ami sokkal korábban, vagy sokkal később játszódik, mint a Skywalkerek #sohavégernemérős és vérunalmas személyes háborúja a sithekkel. Megannyi Star Warsos film és sorozat között azonban csak egyetlen figyelemre érdemes alkotást találunk, a The Acolyte-et, ami 100 évvel játszódik a Skywalkerek előtt.

Addig viszont itt van nekünk egy Andor, ami lehet, hogy unalmas, súly- és céltalan lesz, de legalább látványos. Erről biztosított minket a legújabb előzetes, amiben azt is megtudtuk, hogy kissé megkésve, szeptember 21-én kerül majd fel a Disney+-ra.

A tehetséges rajongók viszont jól tudják, hogy mire van szükség:

Zseniális Rohamosztagos mini-vígjátéksorozat készült Unreal Engine 5-ben

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×