Sok felhasználót érinthet a kék óriás legújabb bejelentése.

Jól tudjuk, hogy a Windows 11 gépigénye is legalább a 8. generációs Intel processzorok meglétét követeli, de úgy tűnik, hogy az óriáscég még szigorúbb. Mai napig rengeteg gépben találhatunk meg 6. és 10. generációs CPU-kat, sok esetben ezek egy részét irodai vagy casual felhasználás mellett. Értelemszerűen ilyen felhasználási módoknál a dedikált videókártya sok esetben hiányzik is a masinából, bőségesen elég az Intel processzorokba integrált grafikai egység.

Radikális lépésre szánta el magát az Intel, még a 10. generációs tulajdonosokat is érinti a bejelentés!

Legacy ágba kerülnek a fenti modellek

A frissen megérkezett, 31.0.101.3222 verziószámot viselő Intel IGP illesztőprogram leírásában olvashattuk hivatalosan is az Intel terveit. A 6. és 10. generációs Core (Comet Lake, Kaby Lake, Skylake etc.), illetve Atom, Pentium modellek bizony Legacy ágra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy újabb funkciókkal már nem igazán gazdagodnak a jövőben, illetve sokkal kevesebb frissítés érkezik hozzájuk. A kritikus, gépünk biztonságát is befolyásoló hibákat papíron az Intel javítja majd, így azoktól nem kell tartanunk a fenti modellek esetében sem.

A teljesértékű Intel driverek ezentúl a 11. és 13. generáció között Intel Core processzorokat, illetve a dedikált és mobil ARC kártyákat támogatják majd. Valószínűleg az asztali videókártyák miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést az Intel, hiszen jól látszik, hogy szoftveresen oldalon lesznek majd elmaradva az újdonságok az első időszakban.

Az árazásra is komoly hatással lesz a „félkész” driver , ám ebből is talán a felhasználók profitálhatnak majd:

Zseniális ár-érték aránnyal érkeznek az Intel videókártyák – Így lövik be az árcédulákat

https://leet.hu/jbl-bt/

×