Bár Magyarországon az ingatlan bérbeadása a legismertebb passzív jövedelmet jelentő forrás, a kriptovaluta-bányászat is az elsők közt van.

Az elmúlt években a gamereket különösen érintette egy bizonyos jövedelemforrás fellendülése, a kriptovaluta-bányászat. Mivel a kriptovaluták árfolyama jelentős növekedésnek indult, sokan fektettek be a bányászatba, aminek következtében felvásárolták a videokártyákat. A kártyák ára pedig értelemszerűen az egekbe ugrott, sok gamer kárára. Most a Profession.hu állásportál készített egy felmérést, melyből kiderül, hogy Magyarországon hányan használják ki a passzív jövedelemforrásokat.

A kriptovaluta a harmadik legnépszerűbb passzív jövedelemforrás Magyarországon.

Az online felmérést idén májusban készítették a passzív jövedelem elterjedtségéről és a tevékenység motivációiról, a 18-75 éves internetezők körében. A felmérésből kiderül, hogy a magyar felnőtt lakosság 52 százaléka nem ismeri a passzív jövedelem fogalmát, bár a definíció tisztázását követően a megkérdezettek háromnegyede már ismert ilyen bevételi formákat.

A teljes online elérhető lakosságra vetítve nagyságrendileg 1,2 millió ember van az országban, aki rendelkezik a fizetése melletti extra bevétellel.

Többségüknek pénzügyi befektetéseik vannak (kötvény, értékpapír), amelyet az ingatlan-bérbeadás követ. A harmadik helyen holtversenyben áll a kriptovaluta-bányászat és -kereskedelem, illetve az MLM (multi-level marketing) típusú ügynöki tevékenység.

Közel 150 ezer fő foglalkozik ezekkel a tevékenységekkel a 18-75 évesek körében.

A közlemény rámutat: bár a passzív bevétel megszerzése sok esetben nem igényel komolyabb előképzettséget, a passzív jövedelemmel nem rendelkezők 83 százaléka nem is tervezi, hogy a közeljövőben belevág ilyen célból valamilyen tevékenységbe. A válaszadók 42 százaléka több szabadidőt remél tőle hosszú távon, 37 százalékuk rugalmasabb időbeosztást, míg csaknem azonos arányban vannak azok, akik szórakoztató tevékenységet látnak benne.

A passzív jövedelemre vágyók több mint fele még nem tudja, mire használná a passzív bevételéből származó összeget. Ezzel szemben 31 százalékuk nyugdíjkiegészítés céljából vágna bele a tevékenységbe, a megkérdezettek közel negyede szeretné hosszú távon kiváltani az aktív jövedelmi forrását.

Közben egyébként jó hír lehet a gamereknek, hogy a videokártyák ára szép lassan visszaesik, miután sokan hagynak fel a bányászattal.

Erről itt írtunk korábban:

Teljesen összeomlott a kínai piac – Nevetségesen olcsó árakon dobálják a videókártyákat

 

 

×