Egy új társkereső applikáció újfajta koncepcióval állt elő. A kedvel mémek alapján hozza össze a párokat.

Tény, hogy az elmúlt években különösen nehéz volt párra találni, vagy éppen randizni. A koronavírus-járvány miatt minden bezárt, és leszűkültek a lehetőségek az ismerkedésre. Ekkor lettek csak igazán népszerűek a társkereső oldalak és alkalmazások, melyekben általában az alapján kereshetünk párokat, hogy ki nyeri el a tetszésünket. Vannak, akik szerint ez már unalmas, így újfajta koncepcióval áll elő egy applikáció készítője.

A szerelemre vágyókat a nekik tetsző mémek alapján hozza össze.

Való igaz, hogy a közös érdeklődés vagy az azonos humor sokat számíthat az ismerkedés során. A Schmooze alkalmazásban nem is az embereket kell böngészni, hanem egyenesen a mémeket. Ezután az azonos humorérzékkel rendelkezők matchelnek, és indulhat az ismerkedés.

A koncepció egyszerű: húzz jobbra, ha nevetsz, balra, ha nem is mosolyogsz.

A LadBible szerint a Schmooze 5000 mémből álló gyűjteményt tartalmaz, amit erre alkalmazott emberek gyűjtenek össze. Igen, ez a munkájuk.

Az alkalmazás atyja a 27 éves Vidya Madhavan, aki szerint a Schmooze ötlete akkor jutott eszébe, amikor elemzőként dolgozott Indiában, és nem tudta eldönteni, hogy a kaliforniai egyetemre menjen-e továbbtanulni. Hogy segítsen neki a döntés meghozni, Madhavan e-mailt küldött 10 olyan embernek, akiket a LinkedIn-en talált, hogy tanácsot kérjenek tőlük. Közülük csak egy válaszolt, de több száz e-mailt váltottak egymással, amelyek mindegyike egy-egy mém volt. Madhavan ma már ennek a férfinak a felesége, ami elmondása szerint a közös humorérzéküknek köszönhető.

„A mémek sokkal többet jelentenek egy képnél. Betekintést nyújtanak abba, hogy kik vagyunk és mit találunk viccesnek. Szeretném, ha mindenki kipróbálná, mert ez egy új koncepció” – mondta.

Egy 2011-es tanulmány szerint a párok boldogabbak, ha viccesnek találják a partnerüket. A kutatók megállapították, hogy mivel a humor intelligenciát jelez, értékes tulajdonságnak számít a társkeresők körében. Az applikáció elvileg Magyarországon még nem elérhető.

Ha már mobilappokról volt szó:

Androidos vagy? AZONNAL töröld ezeket az appokat!

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×