Vibráló színeket és magas árakat kaptunk, de a fő vonal a gendersemlegesség.

Talán mielőtt belemegyünk abba, hogy milyen kollekcióval állt elő a Logitech, érdemes tisztázni, hogy mit is jelent a gendersemlegesség. Egy hivatalos meghatározás szerint a gendersemleges (vagy nemsemleges) kifejezés jelentése: nemtől független, bármelyik nem által használható. A gendersemleges WC‑t például fiúk és lányok, vagy azok is használhatják, akik nem tudják magukat egyértelműen e két kategória egyikébe sorolni. Nos, a Logitech most úgy gondolta,

olyan gaming kiegészítőket mutat be, mely színeiben gendersemleges.

A Logitech bejelentette az Aurora kollekciót, egy olyan PC-s játékkiegészítőket tartalmazó termékcsaládot, amelyet úgy terveztek, hogy gendersemleges legyen. Ebben az esetben ez vidámabb színeket, többféle kialakítást, kisebb kapacitású akkumulátorokat és magasabb árakat jelent.

A Logitech a legújabb kollekciójával (és ezek testreszabásához megvehető számos drága kiegészítővel) szeretné tudatni, hogy mostantól elismeri ezeket a csoportokat. A TheVerge szerint a Logitech felismerte, hogy nem kell mindennek úgy kinéznie, mintha az egy iroda informatikai részlegéről származna. Az elmúlt néhány évben elkezdtek lekerekített sarkokkal és vidám színekkel kiegészítőket gyártani. Az Aurora kollekció inkább a gamereket célozza meg. A árak viszont nem biztos, hogy jól fognak esni.

Fejhallgató

A G735 vezeték nélküli fejhallgató például potom 229,99 dollár, nagyjából 91 ezer forint. Olyan, mint a G Pro X fehérbe öltöztetve, RGB LED-ekkel. A Logitech azt állítja, hogy a G735 kialakítása előnyös, mert kisebb fejekhez is igazodik, és a kis fülbevaló vagy a szemüveg sem jelent kényelmetlenséget. A Logitech szerint a G735 körülbelül 16 órát bír ki bekapcsolt LED-világítással és 50 százalékos hangerővel. A legtöbb vezeték nélküli fejhallgató manapság legalább egynapos üzemidőt hirdet, így ez a szám kiábrándító. A világítás kikapcsolása 56 órás élettartamra növeli ezt.

Billentyűzet

A 199,99 dolláros (kb. 80 ezer forint) vezeték nélküli G715 és a 169,99 dolláros (kb. 67 ezer forint) vezetékes G713 billentyűzetek hangerőszabályzóval és rengeteg RGB LED-del rendelkeznek. A vezeték nélküli esetében itt is pici akkumulátorra kell számítani.

Egér

Végül a 99,99 dolláros (kb. 40 ezer fortin) G705 vezeték nélküli egér az első olyan egér, amit a Logitech „szándékosan” a kisebb kezű játékosok számára tervezett. Elsőre úgy néz ki, mint egy átlagos gaming egér, de abból a szögből, amelyből a két hüvelykujjgomb látható, inkább egy ergonomikus egérnek tűnik. A LED-ek bekapcsolásával akár 40 órán át is bírja.

Ezt láttad már?

Így győznék le az Intelt? – Napokon belül érkezhetnek az új AMD processzorok

https://leet.hu/jbl-bt/

×