Ezen sajnos nem fog elfutni a Cyberpunk 2077 maximum beállításokon.

Manapság sajnos kifejezetten gyakoriak az internetes csalások, melyeknek sok esetben szuperkönnyű bedőlni.

Ezért is fontos úton-útfélen hangoztatni, hogy kizárólag leinformálható, valid forrásból rendeljünk magunknak bármit, legalábbis akkor, ha szeretnénk meg is kapni a szajrét. A drága cuccok esetében ez a tanács fokozottan betartandó, pláne, ha az éppenséggel egy csúcskategóriás videokártya.

Az ember persze elsőre azt gondolná, hogy a legnagyobb online kereskedő portálok biztonságosak, hiszen mindenkit kellően leellenőriznek, az eladókat értékelni is lehet, így a csalások viszonylak könnyen kiszúrhatóak és elkerülhetőek. Az ördög azonban sosem alszik – szokták is mondani, így minden esetben körültekintőnek kell lennünk.

Egy brazil férfi például most a saját bőrén tapasztalhatta meg azt, hogy mi történik akkor, ha nem vigyázunk eléggé. és beleesünk egy csaló csapdájába.

A Videocardz szúrta ki a történetet, aminek főszereplője a brazil Mauricio Takeda, aki annyira szeretett volna egy RTX 3000-es csúcskártyát, hogy hajlandó volt 1,3 millió forintot is kifizetni egyért az Amazonon. Takeda  egy GeForce RTX 3090 Ti-t szeretett volna, és amikor látta, hogy pont van belőle, akkor szinte azonnal lecsapott rá. A rendelés rendben lezajlott, kifizette a kért összeget, majd várta, hogy megérkezzen az értékes kincs.

Amikor azonban megérkezett, majd nekiállt kicsomagolni a videokártyát, meglepetten vette észre, hogy a dobozban nincsen más, csak homok.

@maurisousa_

Comprei uma placa de vídeo e recebi potes de areia da @amazon !! 😡 Comentem e compartilhem, pq esta difícil eles resolverem, pf!! 🙏

♬ som original – MauriSousa_

Ennek a valóságtartamát nyilván nem tudjuk ellenőrizni, mindenesetre ha tényleg megtörtént az átverés az komoly problémát jelenthet az Amazonnak. A férfi állítása szerint azonnal felvette a kapcsolatot a vállalattal, vagyis vette volna, ha az válaszolt volna neki a panaszos üzeneteire.

A hab a tortán, hogy minderre az Amazon emailben értesítette őt, hogy a fiókját felfüggesztették. Ez tehát azt is jelentheti, hogy elúszott az 1 millió forintnak megfelelő pénze, amiért egészen konkrétan semmit sem kapott. Az pedig kérdéses, hogy ezt jogi útra tudja-e terelni, vagy végérvényesen elbúcsúzhat a pénztől.

Ezért fontos a körültekintő rendelés…

Reméljük az Intel kártyáival senki nem fürdik majd be:

Zseniális ár-érték aránnyal érkeznek az Intel videókártyák – Így lövik be az árcédulákat

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×