Nem rossz lépés, de erre senki sem számított.

Az Intel éppen pár napja hintette el, hogy várhatóan mikor érkeznek meg a boltok polcaira a 13. generációs egységek. A Raptor Lake processzorok bemutatása szeptember végén esedékes, majd pár héten belül meg is vásárolhatják az újdonságokat a felhasználók. A kiszivárgott adatok alapján meglehetősen erős felhozatalról beszélhetünk, a friss i5 modell az Alder Lake i7-et szorongatja több tesztben is. Nem véletlenül, hiszen az Intel emelt az „E” magok számán és a Cache méretén is, melyek játékok alatt is jól jöhetnek.

Az Intel elé vágna az AMD?

Elírás vagy ennyire siet a cég?

Az AMD háza tájáról nem sok konkrét dátum érkezett eddig a Ryzen 7000-es processzorokkal kapcsolatban. A májusi alaplap bemutató óta még kósza pletykák sem keringtek a közösségi oldalakon, mely meglehetősen fura volt. Egy kiszivárgott diasornak köszönhetően felmerült egy szeptember közepét becélzó időpont, de megerősíteni azt sem tudta egyik megbízható leaker sem.

Kedden aztán a TechPowerUP csapata egy érdekes sorra lett figyelmes az egyik hivatalos AMD weboldalon. Augusztus ötödikén az AMD a partnerek által gyártott alaplapokat mutatja be egy 1 órás prezentáció keretein belül. Ez elsőre nem biztos, hogy érdekes, ám a „Summary” bejegyzés alatt leírt mondatok arra utalnak, hogy augusztus negyedikéig bemutathatják az új AMD processzorokat is. Könnyen lehet, hogy egy elírás áll csak a dolog hátterében, hiszen a tesztpéldányokat sem küldte még ki a cég. Az azonban biztos, hogy egy ilyen elévágással több felhasználót is magához csábíthatna a vörös óriás.

Zseniális ár-érték aránnyal érkeznek az Intel videókártyák – Így lövik be az árcédulákat

https://leet.hu/jbl-bt/

×