Egy rossz rossz hír érkezett azok számára, akik valamilyen okból még mindig a 2005-ös Nintendo Wi-Fi eszközt használják.

Bár talán csak az igazán elkötelezett Nintendo fanok hallottak az alábbi eszközökről, de érdemes lehet tudni a legfrissebb figyelmeztetésről. A Nintendo Japánban arra figyelmezteti a Nintendo Wi-Fi USB adapterek tulajdonosait, hogy azonnal hagyják abba azok használatát. Aki esetleg nem tudná, ezekkel az adapterekkel lehetett Nintendo DS-en, DSi-n és Wii-n netet varázsolni, hogy elérjük az online felületeket.

A Nintendo bejegyzésből kiderült, hogy mind a 2005-ös Wi-Fi USB-adapter, mind a 2008-as Wi-Fi adapter olyan hibát tartalmaz, amivel hackerek hozzáférhetnek az eszközeinkhez, vagy vírussal fertőzhetnek meg.

A Nintendo elnézést kért a kellemetlenségért.

„A 2005-ben és 2008-ban kiadott Nintendo Wi-Fi USB Connector (NTR-010) és a Nintendo Wi-Fi Network Adapter (WAP-001) hálózati eszközök használatát megszüntettük” – áll a bejegyzésben.

Azok tehát, akik ilyen eszközt használnak, jobban teszik, ha befejezik, mivel úgy tűnik: a hackerek simán feltörhetik vagy megfertőzhetik vele a konzolunkat, vagy a számítógépünket. Mivel a Wii és a DS online szolgáltatások már 2014-ben megszűntek, valószínűleg Magyarországon nem sokan használhatják ezeket az eszközöket, de azért jobb félni, mint megijedni.

Ezt láttad már?

Chrome-ot használsz? – Akkor mielőbb érdemes frissítened rajta

 

×