Ha nem szeretnéd, hogy feltörjék a számítógéped, akkor mihamarabb telepítsd a Google Chrome legújabb frissítését.

Új biztonsági frissítéseket adott ki a Google a Chrome böngészőjéhez, ami olyan súlyos sebezhetőségeket orvosol, melyeket kihasználva egy távoli támadó könnyedén át tudná venni a számítógép felett az irányítást.

A vállalat szerint az update 11 kritikus javítást tartalmaz. Az egyik legsúlyosabb sebezhetőségek közé tartozik a CVE-2022-2477, a Guest View-ban található use-after-free hiba által okozott sebezhetőség, ami lehetővé teheti egy hacker számára, hogy tetszőleges kódot futtasson a rendszereken. Ez egy olyan sebezhetőség, ami a dinamikus memória helytelen működéséből adódik, vagyis hibásan szabadít fel egy memóriahelyet – amit kihasználhat a támadó.

Egy másik súlyos sebezhetőség, a CVE-2022-2480, egy hasonló hibához kapcsolódik a Service Worker API-ban, ami proxy szerverként működik a webes alkalmazások, a böngésző és a hálózat között. A sebezhetőséget nem részletezték különösebben, de támadás esetén ezt a hibát is a számítógép eltérítésére és rosszindulatú programok telepítésére használtak.

Még az amerikai kiberbiztonsági ügynökség, a CISA is figyelmeztetett a javításra, vagyis valóban olyan frissítésről van szó, amit minden Windows, Mac és Linux felhasználónak érdemes mihamarabb telepítenie.

Ez is érdekelhet:

Gamerek VS Rezsi – Így számold ki a számítógéped fogyasztását

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×