Az almás cég helyett végzi el a munkát a mérnökhallgató.

Ken Pillonel neve nem véletlenül csenghet ismerősen, főleg ha az ember nem veti meg az iPhone-nal kapcsolatos híreket. Tavaly októberben feltöltött videójában egy USB-C porttal felvértezett almást telefont láthattak a követői, mely pillanatok alatt körbe is járta a világhálót. Nem volt könnyű dolga akkor sem, hiszen az Apple C94-es csatlakozóját teljesen vissza kellett fejtenie, hogy kicserélhesse azt egy USB-C portra. A hosszú hónapok munkája azonban beérett, így az övé lehetett a világ első univerzális csatlakozóval ellátott iPhone-ja.

Úgy tűnik, hogy ezek után vérszemet kapott a mérnökhallgató, hiszen újabb Apple termékek átalakításán törte a fejét. Ezúttal az Apple AirPods fülhallgatók töltőtokja lett a kiszemelt darab, mely szintén nem volt könnyű feladat. Alapesetben, ha az akkumulátor csődöt mond vagy csak szimplán behal a Lightning csatlakozó, az egészet dobhatjuk ki a kukába. Ezt a problémát is sikerült orvosolnia, így két legyet ütött egy csapásra.

 

A videó ezúttal sem maradt el, ráadásul egy saját töltőtok vázat is gyártott 3D nyomtató segítségével, így mindenképp érdemes belepillantani az alig 10 perces bemutatóba. A legjobb az egészben, hogy a projekt során szerzett tapasztalatait és a terveit megosztja a nagyközönséggel is a népszerű Github felületén, így bárki követheti a példáját. Azon is elgondolkodott, hogy megvásárolható termékként is árulná az átalakított és könnyen javítható töltőtokot, megfelelő mennyiségű megkeresés esetén nem is zárkózik el teljesen az ötlettől. Kíváncsian várjuk, hogy melyik Apple termék lesz a következő áldozat.

Forrás: HVG

Amiken felnőttünk – Ezek voltak a 90-es évek legmenőbb kütyüjei

https://leet.hu/jbl-bt/

×