Vitathatatlan, hogy csodásan fest a The Last of Us első részének remake-je, de jogos a kérdés, hogy elég lesz-e ennyi a sikerhez?

Napok óta tartó szivárgások után a Naughty Dog közzétett egy 10 perces bemutatót a PS5-ös remake-ről. A videóban részletesen bemutatják a játékot, amely során természetesen összevetik a PS4 Pro és a PS5 verziókat egymással.

A grafikai újítások mellett a remake újabb funkciójáról is lerántották a leplet. Az egyik a permadeath mód, ami pont az, aminek hangzik: halálkor kezdhetjük újra az egészet. De lesznek teljesen új kisegítő lehetőségek a sérült játékosok számára, 3D-s hanghatásokat is kap, illetve a DualSense kontrollernek köszönhetően haptikus visszacsatolásos funkciók is lesznek.

„Több mint két évvel ezelőtt, amikor befejeztük a The Last of Us: Part II-t, és az első játék flashback jelenetein dolgoztunk, izgatottan gondoltunk arra, hogy „ó, ember, mi lenne, ha a The Last of Us első része is olyan jól – ha nem jobban – nézne ki, mint amit a The Last of Us: Part II?” […] Úgy éreztük, hogy ha ezt megtesszük, akkor valójában még közelebb kerülhetünk az eredeti elképzelésünkhöz, hogy milyen lett volna az első játék, ha nem korlátoz minket a technológia” – mesélte Neil Druckmann a bemutatóban.

Mindez természetesen nagyon jól hangzik, ugyanakkor kérdéses, hogy ennyi  újdonság képes lesz-e ismét sikerre vinni Joel és Ellie egyébként csodálatos kalandját? Ugyanis mint tudjuk, a remake-ért a Sony teljes árat fog elkérni, ami már nem kevesebb, mint 27.000 forintot jelent, és egy átlagos játékos számára a grafikán túl nem sok mindenben fog újat mutatni.

Nos, ezt mindenki döntse el maga, de érdemes észben tartani, hogy bizony a 2014-ben kiadott PS4-es remasterelés is pompásan fest:

Ezeknek a játékoknak viszont nincs szükségük remake-re:

7 kult-klasszikus retro játék, ami jobb, mint a legújabb AAA-s címek

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×