Fakernek úgy tűnik, elege van az anyázókból. Ő és egész csapata indított pert azok ellen, akik szándékosan zaklatják őt az interneten.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy például Japánban a kormány is igyekszik visszafogni az online zaklatókat, így például ott már börtönbüntetés is járhat a túl durva kommentekért. Úgy tűnik, hogy a probléma valóban általános, a zaklatók elleni háború következő lépése pedig talán az, amikor esportolók perlik be a hatereket.

Most a világ legjobb League of Legends játékosa döntött úgy, hogy jogi lépéseket tesz.

A napokban T1 Faker és jogi csapata büntetőpert indított anonim felhasználók ellen. A népszerű dél-koreai internetes fórumon, a DCInside-on egy névtelen LoL-rajongó létrehozott egy Faker-ellenes topicot, hogy gyűlölködő kommenteket tegyenek közzé a játékosról.

A T1-nek egyébként több buktája is volt az elmúlt időszakban. A Mid-Season Invitational (MSI 2022) döntőjében például az ötödik meccsen megkérdőjelezhető draft miatt szívszorító vereséget szenvedett a Royal Never Give Up ellen. Fakeren kívül Choi „Polt” Seong-hun és Kim „moment” Ji-hwan edző is támadások célpontja lett.

A torna után a T1 jogi csapata arra kérte az adminisztrátorokat, hogy töröljenek minden olyan bejegyzést, ami sértő a sztárjátékosra nézve, sőt: a fájlokat továbbítsák a hatóságoknak, hogy bizonyítékként használják fel a bíróságon. Nemrég Faker jogi képviselői rágalmazási keresetet nyújtottak be a rendőrségen.

A Faker elleni rosszindulatú kommentek rövid idő alatt megszaporodtak. A csapat kifejezetten azok ellen indított pert, akik folyamatosan rosszindulatú megjegyzéseket tettek közzé az online közösségben. Faker úgy érzi, hogy ezeket a embereket szigorúan meg kell büntetni, főleg azokat, akik Faker édesanyját említik a kommentekben.

„Faker maga is úgy gondolja, hogy egy profi játékosnak el kell viselnie egy játékos teljesítményének és karrierjének objektív értékelését a rajongók részéről. Az indokolatlan kritikát és a személyes támadásokat azonban nem lehet elfogadni”áll a T1 hivatalos közleményében.

Ezt láttad már?

Ilyen vas kell a Spider-Man PC Remasteredhez, és ennyivel tud többet

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×