A teljesítmény megvan, ám nem mindegy, hogy hova pozícionál a cég.

Az elmúlt időszakban egyre több hírt olvashatunk az Intel videókártyákkal kapcsolatban. Az egyelőre csak Kínában kapható A380 csalódás volt több szempontból is, de az A750 már játékok alatt is jól teljesíthet. Mit sem ér azonban ez az erő, ha közben az árazással nem tudnak a két konkurens elé vágni. Nem sokan pártolnának el az AMD vagy Nvidia oldaláról, ám egy-egy kellemes árcédulával már szépen lehetne gyűjteni a potenciális felhasználókat.

Az Intel pár napja Tajvanban tartott előadást a partnereinek, melyen több diaképen is szerepeltek a tervezett árkategóriák. Pontos árcédulákat nem olvashatunk le a képről, ám azt igen, hogy mely szegmensbe akarná beilleszteni őket a cég.

Nézzük is, hogy hova érkezhetnek az év második felében debütáló Intel videókártyák!

Azt tudjuk, hogy az A750 erősebb játékok alatt, mint az RTX 3060, ám ha a táblázat igazat mond, akkor még olcsóbb is lehet nála. Ez biztató a jövőre nézve, az Intel is jól tudja, hogy ez lehet az egyetlen előnye. A legerősebb kártyájuk, az A770 is az Nvidia és AMD konkurencia alá lesz árazva, így remélhetőleg a flagship modellben sem kell csalódnunk. Úgy tűnik tehát, hogy a cég a „helyes” és sokak által jósolt utat követi, azaz az árcédulákkal akar magának felhasználóbázist szerezni. Ami rossz szájízt adhat, az a kártyák neve mellett szereplő fogyasztás, mely magasabb az Nvidia és AMD VGA-khoz képest, ám könnyen lehet, hogy ezen a kiadásig még tudnak finomítani a cég mérnökei akár hardveres, akár szoftveres szinten.

Forrás: Videocardz

Mi az a PC bottleneck és hogyan kerülhetem el? – Így törekedj a tökéletes egyensúlyra

https://leet.hu/jbl-bt/

×