Megérkeztek az első mérések, Kínában már rengeteg példány kikerült az utcára.

Az elmúlt napokban már többször is érkeztek információk az Intel i9-13900K-val kapcsolatban. Míg érdekességnek és erődemonstrációnak kiváló lehet ezek ismerete, kétségtelen, hogy a játékosokat és az átlagfelhasználókat jobban érdekelheti a sokkal barátságosabb i5 kategória. Szerencsére az ECSM weboldalának sikerült hozzájutnia az Intel i5-13600K előzetes verziójához, mely várhatóan már a véglegesnek szánt órajeleken ketyeg, így a teljesítménye is árulkodó lehet.

Nézzük is, hogy milyen ugrásra számíthatunk a középkategóriában!

Játékok alatt sajnos még nem izzasztották meg, ám több szintetikus benchmarkot is lefuttattak a kínai teszterek, így a nyers erejét már tudhatjuk a 13. generációs i5-nek. A processzor nagyteljesítményű P és nagy hatékonyságú E magokat is tartalmaz. Az előbbiek 5.1/4.9 GHz-en ketyegnek, míg az utóbbiak 3.9-4 GHz környékén. Míg az előző generációban 6+4 felosztásban voltak ezek, ezúttal 6+8-ra számíthatunk, így összesen 14 fizikai mag és 20 szál száll majd harcba az értékes FPS-ekért.

A CPU-Z és Cinebench eredmények elég beszédesek. CPU-Z esetében 8%-os egymagos és 79%-os többmagos teljesítménynövekedést mértek a tesztek során. A CineBench mérésnél a többmagos pontszámot nézték csak, az egymagos esetében hibásan működött a program. Itt sem teljesített rosszul, körülbelül 40%-os fejlődést olvashattunk le a pontszámokból. Kis túlzással az előző generáció i7-12700(K) erejét hozhatja játékokban az új i5 modell, mely kiváló választás lehet így bármely gamer számára. Kíváncsian várjuk az első hivatalos teszteket és az AMD válaszát.

Forrás: Videocardz 

Kapd a hátadra a PC-t és irány a tábor vagy a nyaralás

https://leet.hu/jbl-bt/

×