Kezdetét vette a Netflix élőszereplős Yu Yu Hakusho sorozatának főszereplőinek a bemutatása.

Hatalmas kérdés, hogy mekkora szükség van a kult-klasszikus animék élőszereplő Netflixes feldolgozására, hiszen már csak a műfaji sajátosságaik miatt kiválóan konzerváltak. A legtöbbjük egyáltalán nem veszített a varázsából, és manapság is bőven megállják a helyüket.

Ugyanakkor az is tény, hogy a modernebb, streamingre készült élőszereplős átiratok sokkal nagyobb közönséghez tudják eljuttatni az animének a hírét. A gond csak az, hogy a Netflix eddig még nem igazán készített jó adaptációt, és azokkal inkább elvett, mintsem bármit is hozzáadott volna az eredetihez. Ez pedig azért is probléma, mert a streaming szolgáltató most minden korábbinál több anime élőszereplős verziójával készül.

Az egyik ilyen a 90-es években futott, később Magyarországon is elég népszerűvé vált Yu Yu Hakusho – A szellemfiú, amit még tavaly év végén jelentettek be. Azóta viszont egy mukkot sem hallani róla, és a szintén kultikus imádatnak örvendő Cowboy Bebop adaptációjának csúnya bukásának és elkaszálásának árnyékában félő volt, hogy a szellemfiú is hasonló sorsra jut.

A Netflix azonban most megtörte a hónapokon átívelő csendet, és megkezdték bemutatni a színészeket, akik hamarosan a legendás karakterek bőrébe bújhatnak.

A sort a címszereplő „szellemfiúval” kezdték, azaz Yusuke Urameshivel, akit Takumi Kitamura játszhat el. Yusuke mondhatni egy átlagos japán fiú, aki kifejezetten szeret bajba kerülni. Egy nap azonban – megmentve egy útra szaladó kisfiút- életét veszíti, a Túlvilág azonban nem számított rá ilyen korán, ezért esélyt kap arra, hogy visszatérjen az életbe. Ehhez viszont bizonyos próbákat kell kiállnia, majd miután sikeresen veszi az akadályokat és visszatér az életbe, a barátai segítségével szellemdetektívnek áll.

A sorozatban több fontos karakter is lesz, akiket a következő napokban fognak bemutatni. Személyes kedvencem például Kazuma Kuwabara, aki Yusuke korábbi ellenfele volt az életben, később azonban életre szóló barátokká válnak, akik az életüket adnák a másikért. De hasonló szövetségesre talál Kuramában és Hieiben, akik a történet későbbi részében válnak kulcsfontosságú, központi szereplőkké.

A teljes egésze egyébként sokban hasonlít a Dragon Ballhoz, ugyanakkor a Yu Yu Hakusho nagyon sokat merít a japán kultúrából, a keleti – leginkább buddhista – hiedelmekből és mitológiákból, illetve az okkultizmusból, de megannyi horrorelemet is felfedezhetünk benne. Egyébként maga az anime is egy adaptáció, ami Yoshihiro Togashi azonos című mangája alapján készült.

Hogy a Yu Yu Hakusho élőszereplős sorozat pontosan mikor érkezik majd, azt sajnos nem tudjuk, de többen úgy vélik, hogy 2023 decembere előtt maximum csak előzetest láthatunk belőle. Addig viszont érdemes lehet bepótolni az anime sorozatot, ami ugyan a kiváló magyar szinkron nélkül, de felirattal az elejétől a végéig megnézhető a Netflixen.

Ha pedig Netflix, akkor ezekkel a sorozatokkal biztosan nem fogsz mellé:

5 (+1) fantasztikus minisorozat a Netflixen, amit mindenképpen látnod kell

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×