A hatalom gyűrűi tegnap megjelent új előzetese nyomán: EZEK a bejelentett, vagy már premier előtt álló, legvártabb sorozatok.

Összeállításunkban gyakorlatilag minden nagy streaming szolgáltatóra jut egy, vagy több olyan megaprodukció, amit okkal várunk, hiszen eredeti sorozatuk kultikussá vált.

Tervezett spin-offok és prequelek:

1. Stranger Things (Netflix)

Forrás: Netflix

Kezdetben arról volt szó, hogy az 5. évad után Tizenegy (Millie Bobby Brown) kaphat önálló sorozatot, de ezt azóta cáfolták a sorozatot jegyző Duffer testvérek. Elárulták, hogy ha a ST befejeződik, egyik fő karakter történetét sem szeretnék folytatni, vagy máshogyan elmesélni, hanem inkább merőben új sztorihoz nyúlnak.

„Remélhetőleg megtaláljuk azt a megfelelő embert, akinek átadjuk a stafétabotot és akivel új dolgokat hozhatunk létre” – írták közleményben,

leginkább arra utalva, hogy csak társproduceri feladatokat fognak vállalni, de az alkotói munkát másra bízzák. Egyelőre elég ködös minden információ azon kívül, hogy jön, és laza szálakkal kapcsolódni fog a sikersorozathoz. Sok itt még a kérdőjel.

2. Snow (HBO Max)

Forrás: HBO Max

Bár még nem tudni, hogy hogyan fog muzsikálni a jövő hónapban debütáló Sárkányok háza, a Trónok harca prequel mellé egy spin-offot is bejelentettek. Ha jobban meggondoljuk, inkább folytatás ez, mint az eredetiről leszakadó történetszál, hiszen a GoT végjátéka már egy az egyben Dannerys és Jon Snow körül forgott, így utóbbi történetének továbbmesélése inkább sequel. Az egyelőre csak Snow címmel emlegetett sorozat

Havas Jon sztoriját fűzi tovább, persze Kit Harrington-nal a főszerepben.

Ezt maga George R.R. Martin erősítette meg, és mivel őt csak akkor nem kell komolyan venni, ha az új könyvének megjelenéséről van szó, hihetünk neki, hiszen az eredeti sorozat kapcsán is elég biztos szivárogtatónak bizonyult. Az író a saját weboldalán árulta el, hogy dolgozik a Snow előkészítésén – Harrington-nal és csapatával együtt, akiket nemrég Santa Fe-i otthonában fogadott, hogy átbeszéljék a nemes lelkű fattyú új történetét.

3. A nagy pénzrablás (Netflix)

Forrás: Netflix

Ez már tényleg prequel, nem az eredeti történet újra elbeszélt változata – egy másik országban. A sorozat eleve sokat foglalkozott a fájdalmasan korán elveszített, majd csak visszaemlékezésekben látott Berlin előéletével, és kétségkívül remekül fűzték össze a rablózseni korábbi húzásait a jelenben zajló eseményekkel.

Most simán Berlin címmel szerepel is egy projekt a Netflix tervei között,

és mivel a karakter értelmezhetetlen lenne a zseniális Pedro Alonso nélkül, örömteli, hogy megnyerték hozzá a spanyol színészt. A sorozat írója – akárcsak A nagy pénzrablás esetében – ezúttal is Álex Pina. A premier 2023-ban várható.

4. The Boys (Amazon Prime)

Forrás: Amazon Prime

Az elmúlt másfél évtized émelyítő szuperhősáradatát remekül oldja az Amazon seggberúgásszerű sorozata, ami gúnyt űz a zsánerből: világmegmentő erkölcshuszárok helyett velejéig romlott figurákat látunk, akiknek az egyre durvább kalandjain kell röhögni. A harmadik évad pont egy hete zárult, de nem csak azt lehet tudni, hogy jön a negyedik, hanem azt, hogy a vadulás egy spin-off sorozatban is folytatódik. A The Boys világában játszódó, egyelőre cím nélküli történetről annyit lehet tudni,

egyetemista korú szuperhősökről szól, akik mindenféle fizikai, szexuális és erkölcsi korlátot áthágnak

azért, hogy megszerezzék legjobb megbízásokat, a legjobb helyeken. A sorozat IMDb-oldala szerint Arnold fia, Patrick Schwarzenegger lesz a főszereplő, míg az egyik showrunnerje a Különleges ügyosztályt is jegyző, magyar származású Michele Fazekas. A társproducer itt is Eric Kripke.

Hamarosan érkező prequelek:

5. Sárkányok háza (HBO Max)

Forrás: HBO Max

George R. R. Martin Tűz és vér című írása nyomán készült, és 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik. A Targaryen-ház az egyetlen olyan nemesi dinasztia, ami túlélte az egykori nagy birodalom központjának, Valyria metropoliszának pusztulását. A rejtélyes kataklizmában összeomlott városba egy rövid időre a Trónok harca cselekménye is elkalandozott, de

itt a tragédia utóéletéről is többet fogunk megtudni.

Hódító Aegon, a Vastrón megalkotójának korából indulunk, és a tét ezúttal is az, hogy ki képes megtartani a hatalmat, amihez a Targaryenek nemzedékeken át, szó szerint betegesen ragaszkodnak. Már nem kell sokat várni a rajtra: augusztus 21-én jön az első rész.

+1. A gyűrűk ura: A hatalom gyűrűi (Amazon Prime)

Forrás: Amazon Prime

Gyakorlatilag néhány nappal a Trónok harca prequel rajtja után itt egy még nagyobb fantasy előzménytörténete, amihez éppen tegnap jött ki az utolsó előzetes. A videót és a további részleteket ITT mutatjuk!

És a ráadás:

A Disney+-ra készülő spin-offokat teljesen szándékosan hagytuk ki a fenti listából, de nem azért, mert nem lehet komolyan venni a terveket; épp’ ellenkezőleg – csak éppen annyi bejelentésük volt az utóbbi évben, hogy lassan számon tartani is nehéz.

Ha minden igaz, sorozatot kap az Aladdinból ismert Anders herceg, az eredetileg Disney Channel-re készült Utódok és a Hugh Jackman-nal erősített 2011-es Vasököl.

Egészen konkrét előkészületei vannak továbbá a Star Wars univerzium újabb karakteréről, Ahsokáról szóló produkciónak, amit Jon Favreau fejleszt. Ebben Rosario Dawson lesz a főszereplő, és alighanem Hayden Christensen Darth Vaderével is meggyűlik majd a baja.

Az igazi nagyüzem ugyanakkor a Marvelnél indul: spin-offot kap a Sólyomszem, a WandaVision, a Galaxis őrzői, sőt, felmerült, hogy az Örökkévalók is, de ezt inkább csak kósza pletykának érezzük.

Mindezek távlati tervek, de addig sem maradsz néznivaló nélkül:

5 (+1) fantasztikus minisorozat a Netflixen, amit mindenképpen látnod kell

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×