Nem vicc, a Sony tényleg olyan programot indít el a PlayStation-ön, amivel játékokra elkölthető pénzt lehet szerezni.

A Sony a hivatalos blogján jelentette be, hogy egy teljesen új jutalmazási, amolyan hűségprogramot vezet be, amivel a játékosok különböző értékes javakat szerezhetnek csupán azzal, hogy játszanak a PlayStation konzoljaikon. Az új rendszer, pontosabban a PlayStation Stars program a Sony ígérete szerint még idén elindul, és minden PS4 és PS5 tulajdonos számára teljesen ingyenesen elérhető lesz.

PlayStation Battle Pass

Introducing PlayStation Stars – An all new loyalty program

A hűségprogramban résztvevő játékosoknak különböző kihívásokat kell teljesíteniük, mint például havi rendszerességgel kell játszani játékokkal, vagy az adott időzónában elsőként kell megszerezni a platina trófeát. A sikeres teljesítésükért pontokat kapunk, amiket aztán különböző ajándékokra, tartalmakra lehet majd beváltani, köztük is a PS Store-ban elkölthető pénzre és játékokra.

Ha erről a Fortnite Battle Pass rendszere ugrik be, akkor bizony nagyon jó nyomon jársz. Ugyan maga a PS Stars ingyenes lesz, a teljesítendő feladatok – frissülésükig – limitáltak lesznek, viszont a megújult PS+ szolgáltatás előfizetői minden PS Store-os vásárlásuk után automatikusan hűségpontokat kapnak, amiből még több ajándékot lehet majd feloldani.

A Sony emellett egy teljesen új típusú jutalmazást is bevezet, amit találóan csak digitális gyűjteményekre keresztelt. Ez amolyan pre-NFT is lehetne, hiszen különböző, kizárólag digitális formában létező cuccokat lehet benne gyűjtögetni. Ezek lehetek játék-, film-, vagy sorozatbeli karakter, vagy a PS-hez és a Sony-hoz köthető egyéb eszközök – tehát olyan dolgok, amiket eddig játékon belül oldhattunk fel (koncepciós rajzok, figurák, zenék, modellek stb.).

A Sony nem különösebben bocsátkozott részletekbe, de így nem tudjuk, hogy a PS Starsban pontosan miféle és milyen gyakran frissülő kihívások lesznek, vagy hogy pontosan milyen digitális cuccokat lehet majd gyűjtögetni és hogyan. Erről a későbbiekben hallhatunk bővebben.

Ez is érdekelhet:

Így spórolhatsz sokat a játékok árán az egyre ínségesebb időkben

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×