Miután megtervezték a trófeát a CDL Major 4 eseményre, a New York Subliners hamar rájött, hogy az egyedi konstrukció nem való a színpadra.

Megmondom őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy valamit túl durvának, vagy parásnak, félelmetesnek gondoljanak egy olyan játéksorozat kapcsán, mint a Call of Duty. A játékban rengeteg erőszakot, háborút, és a véres csaták rengeteg formáját láttuk meg. Most a Call of Duty League gyorsan betiltotta a Major 4 esemény nyertes kupáját,

mert attól tartottak, hogy „túl hátborzongató” a felnőtt közönség számára.

Történt ugyanis, hogy a 2022-es CDL-szezon során a liga megtagadta a trófeák biztosítását. A texasi, minnesotai, torontói és New York-i versenyek esetében tehát a házigazdáknak saját kupát kellett készíteniük, ha azt is akartak adni a győztesnek. Az első verseny elmaradt, a másodikon egy pajzs volt a trófea, a harmadikon korona, a negyedikről pedig most hullt le a lepel. A Major 4 számára a New York Subliners készítette a kupát.

Az egyedi trófea a New York-i Szabadság-szobrot formázza meg, amiből tulajdonképpen kibújik egy koponya. Bár a rajongóknak nagyon tetszett a dizájn, nem fogják látni az eseményen, mivel az Activision gyorsan kitiltotta a versenyről.

 

 

Röviddel azután, hogy a CDL csapata bemutatta a trófeát, Matt Lucero, a Subliners kreatív igazgatója bejelentette, hogy az Activision nem engedélyezte, sőt kizárta a versenyből.

„A Liga elutasította a trófeánkat” – jelentette be. „[Azt mondták], hogy túl hátborzongató.”

Annak ellenére, hogy a Call of Duty 18 éven felülieknek való, és a hivatalos esport verseny is a felnőtt közönséget szól, a trófeaterv túlzásnak bizonyult. A nyertesek egyébként hazavihetik a trófeát, de az semmilyen formában nem szerepelhet a közvetítésekben.

Ezt láttad már?

Több idegesítő hibát is javított a csütörtök esti Warzone frissítés

 

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×