Nem finomkodik a gyártó a kiegészítőkkel sem.

Az EVGA nemrégiben mutatta be az RTX 3090 Ti kártyáját, mely minden tekintetben a jelenleg elérhető csúcsot képviseli. Vízhűtést és OLED kijelzőt is találhatunk a flagship VGA-n. A gyártó nem is finomkodik, hiszen kapásból egy 1600 wattos tápot adnak a bestia mellé ajándékba, hogy garantáltan ne okozhasson problémát a fogyasztása. Van azonban egy aprócska gond, mely megnehezíti a kártya energiaellátását. A 3090 Ti PCB-ken egy vagy két darab PCIe Gen 5 csatlakozó található, ám manapság még szinte lehetetlen találni olyan tápot, amin szintén ilyen figyelne, hiszen ezek várhatóan csak az év második felében érkeznek az RTX 4000-es szériájával együtt.

A gyártók ez adapterekkel próbálják orvosolni, egy új konnektor esetében 3 régi PCIe kell, míg a Kingpin két csatlakozójánál már hat darabbal kellene kalkulálnia a vevőnek. Meglehetősen ormótlan lenne a kártyára kapásból ennyi kábelt átvinni, így egyedi átalakítóval jelentkezett az EVGA.

Íme az EVGA PowerLink 52U!

Bizony, a fenti eszköz szimplán egy átalakító. A videókártyán található 2 darab PCIe Gen 5.0 csatlakozót alakítja át öt darab, régebbi típusú konnektorra.

Az EVGA kártyáján szerencsére nem a gépház oldalára néznek a konnektorok, hanem a gépház elejére, így az átalakító segítségével teljesen igényesen elvezethető az elképesztő mennyiségű kábel. Sok high-end tápon sincsen ennyi csatlakozó, így külön öröm, hogy a gyártó mellékel egyet a kártya mellé. Az már más kérdés, hogy közel 400 ezer forint különbség van a „sima” és az EVGA egyedi 3090 Ti modelljei között, mely kis túlzással a gép többi alkatrészének árait is lefedi.

Forrás: Videocardz

2 ingyen játékot ad az NVIDIA, ha RTX 30-as videokártyát veszel

https://leet.hu/hutes/

×