A felek nem tudtak dűlőre jutni egymással, így majd a bíróság dönt a 44 milliárd dolláros üzlet sorsáról.

A Twitter végül csak megunta a cicázást, és hivatalosan is beperelték a világ leggazdagabb emberét, Elon Muskot. A hatalmas tech-balhét leginkább az fűszerezi meg igazán, hogy a Tesla, a SpaceX, a Neuralink, és a The Boring Company első embere néhány hete-hónapja még hatalmas elánnal állította, hogy ő bizony mindenáron megveszi a közösségi platformot, amit a világ legjobb helyévé varázsol majd.

Aztán elkezdtek gyülekezni a sötét fellegek, melyekből sokan már a hivatalos nyilatkozatok előtt kiolvashatták, hogy itt bizony semmilyen üzlet nem szökik szárba. 

Musk a Twitter valós felhasználói számát szerette volna megtudni hirtelen, persze csak azután, hogy hatalmas médiafigyelmet irányított a Twitter felé, aminek nem volt rest alaposan lenyomni az árfolyamát is. Ekkor sejthettük, hogy a milliárdos a korábban általa ajánlott 44 milliárd dolláros áron semmiképp sem fogja megvásárolni a platformot, ha pedig a részvényesek és a vezetőség a nyomás ellenére sem enged belőle, akkor minden bizonnyal eláll tőle.

Ez pedig így is lett, mindezt pedig arra hivatkozva, hogy a Twitteren valószínűleg több a bot, vagyis egy AI által irányított, jellemzően spammelésre és csalásra használt kamu-profil, mint gondolták. Az persze már egy másik dolog, hogy Musk Twitteres ígéretei között nagyon konkrétan az is szerepelt, hogy legyen bármennyi álprofil az oldalon, az összessel leszámol majd, hogy aztán megsokszorozza a valós felhasználói bázist.

Na ebből már biztosan nem lesz semmi, de legalábbis a Twitter a delaware-i bíróságon kedden benyújtott 62 oldalas keresete nem kecsegtet sok jóval.

A keresetben a vállalat azt állítja, hogy Musk „nem hajlandó eleget tenni a Twitter és részvényesei felé fennálló kötelezettségeinek, mert az általa aláírt üzlet már nem szolgálja személyes érdekeit”.

„Musk nyilvánvalóan úgy véli, hogy ő – a delaware-i szerződési jog hatálya alá tartozó minden más féltől eltérően – szabadon meggondolhatja magát, tönkreteheti a vállalatot, megzavarhatja annak működését, tönkreteheti a részvényesi értéket, és elsétálhat.” – áll a vádiratban.

A vállalat szerint Musk egyszerűen csak menekülni akar, de a velük kötött megállapodás kevés mozgásteret hagyott neki erre. Mivel a megállapodás nem tartalmazott finanszírozási vagy szorgalmi feltételt, a megállapodás nem adott Musknak kiutat, kivéve, ha a vállalatnak lényeges hátrányos hatása vagy a Twitter lényeges szerződésszegése következett be. Musknak meg kellett próbálnia elővarázsolni ezek egyikét – állítja a közösségi portál vezetése.

Hogy ezután az ügy miként fog tovább folytatódni, az csak a – vélhetőleg elhúzódó – bíróságon derül ki. Ha a Twitter az üzlet szempontjából valóban fontos adatokat hallgatott el Musk elől, akkor félő, hogy még az 1 milliárd dolláros elállási fájdalomdíjat is fújhatják. Ha viszont mindent rendben találnak, vagy megállapítják Musk károkozásra nagyon is alkalmas manipulációs próbálkozásait, akkor kötelezhetik a közösségi oldal megvásárlására.

via – Engadget, Gizmondo

Ha pedig közösségi média, akkor ez a cikk is érdekelhet:

Kell a digitális detox – Beteg is lehetsz, ha nem rakod le a telót

https://leet.hu/hutes/

×