Ha az egyre dráguló árak mellett sokallod a mozit, akkor jó hír, hogy hamarosan 2500 forintból az egész család beülhet a legújabb Thor-filmre.

A héten végre a hazai mozikba is megérkezett az utóbbi idők egyik legvártabb Marvel-filmje, a Ragnarökkel (és előtte számos zseniális remekművel) már bizonyított Taika Waititi-féle Thor: Szerelem és mennydörgés.

A Marvel szuperhősös filmuniverzumának újabb darabja önmagában is fontos szereppel bír, hiszen a címszereplője az első karakter, aki megkapta a negyedik szólófilmjét, így az identitáskeresés témája sem véletlenül merült fel, de itt szövik tovább a Galaxis őrzőinek a történetét is.

A filmre pedig ennek megfelelően milliók kíváncsiak, és csak a tengerentúlon – Amerikában és Kanadában – átlépte a 300 millió dolláros nyitányt, ami messze túlszárnyalta a Doctor Strange és a szintén frissen bemutatott újabb Minyonok-mozit. A negyedik Thor nyilván még sok-sok millió dollárt fog hozni a Disney konyhájára, ami némileg megcáfolja azokat a teóriákat, miszerint a streaming mindenképpen megöli a mozit.

Apropó Disney+,

ugyan a Szerelem és mennydörgés nem egyszerre debütált a filmszínházakban és a streaming által az otthonokban, utóbbira nem kell olyan nagyon sokat várni. Ha az egeres vállalat a mesés haszon ellenére tartja magát az ígéreteihez, akkor a Thor 4

nagyjából másfél hónap múlva, augusztus végén kerülhet a Disney+ kínálatába.

Akkor legalábbis, ha a szokásos 45 nappal számolunk, hivatalosan ugyanis ennyi időnek kell eltelnie a mozis és a streaminges premier között. Ez azt jelenti, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgést augusztus 22-től érdemes keresni a streaming szolgáltatáson, viszont mivel ez egy hétfői nap, amikor jellemzően nem tesznek fel nagyobb volumenű tartalmat, feltételezhetően a Disney szokásos szerdai premiernapján, vagyis augusztus 24-én ejti meg a dolgot.

Ez alól pedig nem sok kivétel akad: a Pókember azért nem került így fel, mert a jogok a Sony-nál vannak, míg a Fekete Özveggyel nemcsak egy PR-botrányba keveredtek bele Scarlett Johanssonnal szemben, de arra is egy remek példa volt, hogy nem megfelelő időzítéssel a streaming valóban kinyírhatja a klasszikus filmfogyasztási szokásokat.

Szóval vésd a naptárba a dátumot, augusztus 24-én Thor várhatóan a mozit kihagyó Disney+ előfizetőihez is bekopog.

De nyugi, júliusban is lesz mit nézned bőven:

Ha már bedaráltad a Kenobit: izgalmas júliusi újdonságok a Disney+-on!

https://leet.hu/hutes/

×