Bár a versenynek komoly tétje volt, az esport játékos számára fontosabb a becsület.

Az utóbbi években egyre többet hallunk arról, hogy a gamer közösség milyen toxikus, mennyire nem tisztelik egymást, folyamatosan megy a csalás és az online zaklatás. Az esport eseményekre is akkor figyel fel a közösség vagy a sajtó leginkább, ha valamilyen botrány van kibontakozóban. Nos, most pont ellenkezőleg: azért írunk valakiről, mert becsületes volt.

Philip „ImperialHal” Dosen az Apex Legends Global Series 2022 torna hőse.

Mi történt?

Philip „ImperialHal” Dosen a TSM csapatában harcolt a verseny fődíjáért, ami nem kevesebb mint 500 ezer dollár. Ez nagyjából 200 millió forint. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen nyeremény esetében a játékosok mindent megtesznek, hogy kiiktassák az ellenfelet. ImperialHal azonban bebizonyította, hogy létezik még becsület a gamer közösségben, az esportban és a világon.

Az ellenfele ugyanis a meccs végső szakaszában láthatóan kapcsolódási hiba miatt kilépett a meccsből. Olyan hiba történt, amiről a játékos nem tehetett, így védekezni sem tudott, HA rátámadnak. A TSM csapata azonban megértő volt, és nem lőtték le a szétkapcsolt játékost. Sőt a barátainak is azt mondta, hogy ne bántsák a szerencsétlenül járt ellenfelet.

 

A gesztust nem csak a nézők és a játékosok, de a kommentátorok is nagyra értékelték. Hatalmas respect! A TMS egyébként végül a hetedik helyen végzett a tornán, 72 ezer dollárt vittek haza, ami szintén szép pénz, kb. 28 millió forint.

Valljuk be, sokan voltunk már hasonló helyzetben, hogy kidobott a játék, vagy elment a net, de nem igazán kíméltek meg mások. Jó látni ezt egy esport versenyen!

Ezt láttad már?

Egy, mind fölött: a hordható gyűrűegér minden eszközt irányít!

 

https://leet.hu/hutes/

×