A legvártabb adaptációk jogai négy különböző streaming szolgáltatónál landoltak, szóval lehet szépen mindre előfizetni. De legalább elérhetőek itthon!

Sok ígéretes projekt közül íme négy klasszis game, amelynek jogai négy különböző csatornánál landoltak. Ha az ember kedvenc játékáról kiderül, hogy tévésorozat lesz belőle, két kérdés merül fel:

1., Meddig kell rá várni?

2., Kinek a fejét tépem le, ha elrontják?

A Witcher-rel szerencsénk volt, a Halo-ért már nem mindenki volt oda, de legalább a streaming szolgáltatók rájöttek, hogy érdemes a gamer közösségre alapozni, mert a tévében és a moziban is hosszú évtizedekig el voltak hanyagolva. Most eljött a Te időd, a következő években rendesen kitömnek játékadaptációkkal! Álljon itt az a négy projekt, amit egyrészt már hivatalosan bejelentettek, másrészt van annyira előrehaladott állapotban, hogy viszonylag hamar megérkezzen a képernyőre.

Forrás: Sony

1., God of War

A Sony nemrég közölte, hogy az Amazon gondozásában végre beröffen a Kratos saga, amire a spártai harcos első, 2005-ös feltűnése óta várunk. Nem lesz túl szívderítő, mert kevés karakter akad, akit ennél a harcedzett hegyomlásnál is jobban ver a sors, de a tombolása sok látványos összecsapást ígér.

Az alapanyag bőséges: Kratos kalandjai 17 éve és 15 megjelent játékon át bonyolódnak. Ez idő alatt volt alkalma egymásnak esni minden istennel és szörnnyel, amit csak kiizzadt magából a görög, meg a norvég mitológia. A hírek szerint hat olyan játék van, amit a filmesek feldolgozásra érdemesnek tartanak, és

ezek egyike a 2018-as God of War.

A sorozat bejelentése óta biztos, hogy A térség alkotói, Mark Fergus és Hawk Ostby, valamint Az idő kereke showrunner-je, Rafe Judkins veszik kezelésbe a sztorit. Eddig jó, főszereplő viszont még nincs. A fanok által felkapott Dave Bautistát a kora miatt (53 éves) nem érezzük túl sanszosnak, mert a színész köztudottan nem akarja öreg akcióhősként blamálni magát, így aligha vállal be egy akár 8-10 éves sorozatprojektet.

 

Forrás: Poltrona

2., Horizon Zero Dawn

A posztapokaliptikus világban saját eredettörténetét kutató Aloy-ról ugyancsak a Sony árulta el, hogy tévésorozatot kap, és a jogokat a Netflix szerezte meg. Sokkal több konkrétum vagy azért nincs, mert ügyesebben titkolóznak, mint a God of War esetében, vagy egész egyszerűen korai szakaszban van a fejlesztés. VISZONT egy kis szivárogtatás már történt. A jól értesült újságíró Jeff Grubb ígéretes részleteket osztott meg a koncepcióról: a Kanadai Rendezők Céhe hivatalos bejegyzése alapján úgy tudja, hogy Horizon 2047 címmel fog érkezni, és ez máris sokat elárul arról, hogy a gyártók hogyan dolgoznák fel a sztorit.

Prequel – vagy mégsem? Ahhoz képest biztosan, ami a 3040 körül játszódó Horizon Zero Dawn-ban történik, de ott motoszkál a kérdés: most akkor tényleg elmesélik az egészet elölről? Mert akkor

ezer évvel később milyen rejtély küldi harcba Aloy-t a robotállatok és a gonosz törzsek ellen?

Úgy véljük – és ezt szintén pletykálják egy ideje, hogy a történet két idősíkon fog haladni, vagyis a játékmenet szolgai adaptálása helyett bővítik a sztorit, és nagyobb teret adnak az 21. században történt eseményeknek. Ha ez igaz, akkor nem érik be annyival, hogy csak egy-egy párbeszéd holografikus kivetülésével utalgatnak a civilizáció összeomlásának körülményeire, hanem azt is elmesélik, így párhuzamosan láthatjuk a 2047-es és a 3040-es történéseket. Na, az ÚGY jöhet!

 

Forrás: The Hollywood Reporter

3., The Last of Us

Talán ezzel kapcsolatban lehetünk a legnyugodtabbak, hiszen az HBO-hoz került, és ők a Westworld-del már bizonyították, hogy mesterien értenek a sötét jövővízókhoz. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a videójáték atyja, Neil Druckmann társproducerként jegyzi a sorozatot, és olyan profi filmesek sorakoztak fel mögötte, mint az agyondíjazott Csernobil alkotói, Craig Mazin és Carolyn Strauss. Utóbbi nem mellesleg a Trónok harca felett is bábáskodott anno, szóval

lehet, hogy pont neki köszönhetjük a főszereplőket.

Bella Ramsey az óriással szemben hősi halált halt Lyanna Mormont-ot, míg Pedro Pascal a televíziótörténet legocsmányabb párbajában kiloccsantott Oberyn Martell-t játszotta. Most a túlélés lesz a dolguk, remélhetőleg jó sok évadon át. Pascal mondjuk könnyen forgathatja ezt is a The Mandalorian mellett – ott ugyebár úgyis mindegy ki van a sisak alatt. Kedves kikacsintás a játékosok felé, hogy Merle Dandridge az adaptációban is eljátsza a game-ből ismert karakterét, Marlene-t.

A The Last of Us első évadja a franchise első játékának történetét fogja elmesélni – a premiert 2023-ra ígéri az HBO Max.

 

Forrás: VOX

4., Jedi: Fallen Order

Bár erről is egészen sokat tudunk, az előzővel ellentétben IMDb-oldala egyelőre nincs. A márka miatt ugye adja magát, hogy a Disney+-ra költözik, ahogy mindenki borítékolja Cameron Monaghan megjelenését is, Cal Kestis-ként. A színész a Szégyentelenek című dramedy-ben sokszorosan bizonyította, hogy őrült tehetséges, és még csak 29 éves, szóval vígan fel tud vállalni egy hosszú évadokon át futó Star Wars-szériát.

A játék adaptációja azért is örömteli, mert a történet kimagaslóan jó – olyannyira, hogy fanok tömegei sopánkodtak, amiért nem a Fallen Order alkotóinak adták az új mozitrilógia forgatókönyvét. Egymás mellé képzelve a kettőt, hát, ja…

Forgatási, vagy premierdátum egyelőre nincs, de aligha kapkodnak vele, hiszen a Jedi: Survivor is csak 2023-ban érkezik. Ha a játék bejön, akkor

Monaghan végleg összefonódik Star Wars világával, de ezt aligha bánja.

További bejelentett, vagy megszellőztetett játékadaptációk, amelyek 99 százalék, hogy sorozattá nemesednek: Fallout, Gran Tourismo, A Plague Tale, Ghost of Tsushima. Egész estés filmek is jönnek – ezek közül jelenleg a Portal, a Mortal Kombat 2, a Duke Nukem és a Metal Gear Solid biztos, és utóbbinak nagyon úgy tűnik, hogy Oscar Isaac lesz a főszereplője.

De hogy néz ki a Te szereposztásod? Ide a voksoddal:

SZAVAZÁS: Kik legyenek a készülő játékadaptációk főszereplői?

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×