A nyári meleget bizony a gépünk komponensei is megérzik.

A héten már foglalkoztunk a lég- és vízhűtések témakörével. Ebben a bejegyzésben a Leet Webshopjának termékei közül szemezgettünk, a 7 ezer forintos léghűtéstől kezdve egészen az 50 ezer forint feletti AiO vízhűtésekig, így garantáltan megtalálhatja mindenki a processzorához és pénztárcájához illő hűtési megoldásokat. Legyen szó akár i9 bestiák vagy irodai, i3-as gépek kordában tartásáról.

Noctua 9cm Univerzális Processzor Hűtő (NH-U9S)

Sok esetben előfordulhat, hogy a klasszikus értelemben vett, nagyobb processzorhűtők a gép kialakítása miatt nem igazán férnek be a házba vagy értékes csatlakozókat takarnak ki az alaplapról. A kisebb, ITX buildek esetén ez fokozottan igaz. Ilyenkor tehet kiváló szolgálatot a Noctua 9cm-es processzorhűtője, mely akár egy 5Ghz-re húzott i9-9900K-val is megbirkózik.  

28 690 FT

Alpenföhn Brocken ECO Advanced 12cm Processzor Hűtő

A Noctua mellett talán az Alpenföhn márka az, aki nem igazán adott ki a kezéből az elmúlt évtizedben rossz terméket. A kialakítása eltér az átlagtól, aszimmetrikus hűtőbordával rendelkezik, ám ebből a felhasználók csak profitálhatnak, hiszen így garantáltan nem lesz kompatibilitási probléma a memóriákkal. 170 wattig bőven kiszolgál bármilyen processzort.

14 990 FT

ASUS ROG Strix LC 240 24cm Aio Processzor Hűtő 

Az ASUS a vízhűtések szerelmeseire is gondolt, így hosszú évek óta megtaláljuk az „LC” névre keresztelt AiO példányokat. Letisztult kinézet jellemzi, a CPU-ra helyezhető egységen egy elegáns ROG logó köszönt vissza ránk, melyet természetesen az Asus Aura technológiának hála szinkronizálhatunk gépünk többi RGB elemmel is. Gyakorlatilag bármilyen processzorral megbirkózik, még a legújabb Intel generációt is bátran rábízhatjuk.

54 990 FT

Jonsbo CR-1200 A-RGB-Led 9cm Processzor Hűtő Fekete

Az elmúlt évben egyre több Jonsbo termékkel találkozhatunk, melyek ár-érték arányukkal vonzanák magukhoz a felhasználókat. Hatalmas fogyasztású processzorok mellé azért nem ajánlott a modell, de i3, i5 gépek esetében sokkal jobb szolgálatot tehetnek, mint a nem túl jó minőségű gyári hűtők, mindezt 7 ezer forint alatt.

6 890 FT

Alpenföhn Ben Nevis Rev. B 12cm Processzor hűtő

Az Alpenföhn olcsóbb modellje. A gyártó egészen 140 wattig ajánlja a kisebb testvért is, így nagyobb teljesítményű processzorokat is kiszolgál, miközben az ára sincs az egekben. Húzott i7-eken kívül bármilyen helyzetben helyt állhat, kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezik, viszonylag hangtalanul teszi a dolgát.

10 490 FT

Noctua 12cm NH-U12DX i4 Xeon Processzor Hűtő

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért került egy Xeon processzorokat támogató hűtő a bejegyzésbe. A Xeon processzorokat alapesetben szerverekbe szánja az Intel, ám az elmúlt években rengeteg példányra a gamerek is lecsaptak, főleg a használtpiacot tekintve. Számukra kiváló választás lehet a direkt 1356, 1366, 2011, 2011-V3, 2066 foglalatokra tervezett, 12 centiméteres Noctua hűtő, mely a legizzasztóbb helyzetekben sem fog csődöt mondani.

25 490 FT

Neked milyen processzorhűtő van a gépedben?

Borítókép: YouTube

Már most gond van a Vodafone-nál, ingyen adatforgalmat adnak miatta

×