A Yu-Gi-Oh alkotója, Kazuki Takahashi 60 éves korában váratlanul elhunyt. A rendőrség még mindig nem tudja a halál okát.

A Magyarországon is jól ismert Yu-Gi-Oh! alkotójának karrierje 1996-ban indult. Takahashi a kártyajátékról ismert manga előtt kisebb sikert tudhatott magáénak, nevéhez köthető az 1986-os Go-Q-Choji Ikkiman sport-anime manga adaptációja, illetve az 1990-es Tokio no Taka. A világsikert természetesen a Yu-Gi-Oh! hozta meg neki.

Kazuki Takahashi 60 éves korában elhunyt.

 

A rajongók megdöbbentek, hiszen Takahashi alkotása sok ember gyermekkorát és életét határozta meg. A Yu-Gi-Oh! egyike volt az első mangáknak és animéknek, amelyek világszinten ismerté váltak, ezért Takahashi képességeit nem lehet alábecsülni.

Nincs hivatalos halálok oka a halálának

Az NHK szerint július 6-án körülbelül 10:30-kor valaki egy hajón egy holttestet vett észre az okinavai Nago City partjainál. A partiőrség később bejelentette, hogy a holttest Takahashié, akit búvárfelszerelésben találtak meg, és úgy tűnt, már egy-két napja halott. A partiőrség és a rendőrség még nem tette hivatalossá a halál okát.

A Yu-Gi-Oh rajongók gyászolják Kazuki Takahashit

 

A Yu-Gi-Oh! mára a világ egyik legismertebb anime-sorozata, ami miatt számtalan videojáték, sőt ugye az asztali kártyajáték is sikeres lett. A világsiker miatt a Shonen Jump magazin kiemelten foglalkozott vele. Takahashi nem csak a Yu-Gi-Oh! manga alkotója, hanem az anime producere is volt, illetve a játékok tanácsadója.

2015-ben elnyerte a Comic-Con International Inkpot Award díjat.

Nyugodjon békében!

×