Az iparág legjobb fejlesztői fogtak össze egy új védelmi megoldás érdekében.

Az elmúlt évben rengeteg kritika érte az Epic Games-t, hogy a korábban szinte csalómentesnek kikiáltott Fortnite-ban egyre több segédprogramot használó játékos jelent meg. Olyannyira szabadon csalhattak az utóbbi időszakban, hogy mindegyik kupán megfordult pár cheater. A játék automatikus védelmi mechanizmusa annak ellenére sem kapta el őket, hogy pár perc alatt megtisztítottak egész szervert, példátlan sebzésértékeket kiosztva.

Szerda délelőtt megérkezett a Fortnite legújabb frissítése, mely nem várt meglepetést is magával hozott. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők nem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, egy teljesen új anti-cheattel örvendeztették meg a játékosközösséget. A korábbi EasyAntiCheat és BattlEye mellé érkezett meg a Hyperon/Byfron nevet viselő védelem, az első napok tapasztalatai alapján semmi jóra nem számíthatnak a csalók.

Néhány csalásokat készítő Discord szerver már fel is adta a további cheatek kiadását, annyira erősre sikerülhetett az Epic Games védelme.

A ByfronTech mögött olyan szakemberek állnak, akik a Valorantnál használatos Riot Vanguard fejlesztésben is nagy szerepet játszottak, mely jelenleg az iparág egyik, ha nem a legjobb anti-cheatje. Mi sem bizonyítja jobban az implementálás sikerességét, hogy a cheaterek gyűjtésével foglalkozó AntiCheatPD Twitter fiókot elárasztották a magukból kikelő, ideges és tehetetlen csalásfejlesztők üzeneteinek screenshotjai. 

 

Minden bizonnyal néhány privát program továbbra is át tudja verekedni magát a frissen bevezetett újdonságon, de az ingyenes csalások használói könnyen búcsút mondhatnak az eddig megszokott, könnyű meccseknek. Tökéletes védelem sajnos nem létezik, de az Epic Games most nagyot lépett a helyes út irányába. A Hyperion ideiglenesen megnehezítette a leakerek szerdai tevékenységét és a Windows 7 felhasználók sorsát, de azt hiszem, ennyi áldozat bőven belefér.

Igazi múltidéző szettek is debütálnak – Ezek a Fortnite skinek érkeznek az Item Shopba

×