Az EA Sports végre lerántotta a leplet a 14. FIFA 22 Pitch Notesról, ami papíron egyébként az eddigi legjobbnak hangzik.

Az EA Sports végre lerántotta a leplet a 14. FIFA 22 Pitch Notesról, ami papíron egyébként az eddigi legjobbnak hangzik.

A fejlesztők változtatnak az autoblock rendszerén, ami talán a FIFA 22 legnagyobb hibája volt idén. „Jobb később, mint soha” – szokták mondani, s ezzel egy korábbi cikkünkben egyet is értettünk.

Azok az újítások, amik nyáron érkeznek, többnyire már a következő FIFA játékrendszerét is érintik, így ezek is kulcsfontosságúak. Reméljük, ha most sikerrel járnak a fejlesztők, a FIFA 23 sallangmentesebb játékmenetet tud majd kapni.

Egy biztos, hogy a kanadaiak igyekeznek több lehetőséget adni a játékosok kezébe, a manuális védekezés erősítése után egy új csel, valamint pár lövésfinomhangolás is érkezik kedvenc futballjátékunkba.

 

Előbbit Ball Roll Cut 180-nak nevezték el, s első ránézésre őrületesen erősnek tűnik. A négy, illetve ötcsillagos trükkökkel megáldott játékosok bármikor kivitelezhetik majd az „L1/LB + jobb joystick ellentétes irányba kétszer” paranccsal.

Hogy miért gondolom ezt ennyire erősnek? Nos, jelenleg is található a játékban egy ehhez hasonló Cut, viszont az sokkal lassabb, körülményesebb és kiszámíthatóbb. A Ball Roll Cut 180 esetében viszont folyamatosan kontrollálja játékosunk a labdát, így könnyebb is utána megjátszani azt. Arról nem is beszélve, hogy az éles mozgás miatt könnyebb is eladni a cselt, így valószínűleg sűrűbben leszünk vele sikeresek.

Az új Low Driven lövésminta – EA Sports

Emellett buffolják a Low Driven lövéseket is, ami rettentően jót fog tenni a támadójátéknak. Sajnos a Finesse idén rettentően gyenge a 16-oson belül, a Power Shotnak pedig jelenleg nem nagyon van alternatívája. Ezen segíthet a Low Driven erősítés, ami a közeli, illetve a középtávoli lőhelyzetekben adhat új opciót a támadóknak. Ha lehet hinni a fejlesztők előrejelzésének, sokkal pontosabban fogunk tudni így befejezni közelről. Az még kérdés viszont, hogy a Timed Finishinget nem használók esetében mennyire lesz pontos a felturbózott lövés…

Ezt olvastad már?

Kevesen veszik észre, pedig van egy garantált Shapeshifters Pick a Fifában

 

×