Úgy tűnik, hogy nem alaptalan gyanúsítgatás áll a háttérben.

Bár még mindig messze vagyunk a Black Ops Cold War utolsó szezonjaiban tapasztalható állapotoktól, a Season 4 startja után észrevehetően megnőtt a Warzone csalók száma. Természetesen ilyenkor a két szokásos tábor egymásnak esik, az egyik fél szerint csak csalókkal találkozni, a közösség másik része pedig arra fogná a kétes szituációkat, hogy gyengébb játékosok „sírnak” csak a cheaterek miatt. Az igazság valahol félúton lehet, amíg az Activision nem publikál hivatalos számokat, addig egyik tábor felett sem törhetünk pálcát.

A tavalyi év végén debütáló RICOCHET jó munkát végez, ám mindig lesznek olyanok, akik átjutnak a battle royale játék védelmén. Általában a fizetős csalásokkal erre nagyobb esély van, az ingyenes alternatívákkal hamar lebukhatnak az arra vetemedő felhasználók.

Kiderült, hogy miért lett olyan sok csaló a szervereken!

Ton of cheaters this past week. from CODWarzone

A Warzone hivatalos subredditjén úgy tűnik, hogy meg is kaptuk a választ a kérdésünkre. Két ok miatt nőhetett meg érezhetően a csalók száma:

  • Az egyik legnagyobb csalásokkal foglalkozó weboldal kiadott egy frissítést, mellyel ismét könnyedén átverhető a Warzone és az Apex Legends védelme
  • Ami ennél is nagyobb baj, hogy néhány fizetős csalás úgy ünnepelte meg július negyedikét, hogy pár napig, hétig ingyenessé tették a csalásukat

A csalók és kiadók között állandó macska-egér játéknak lehetünk szemtanúi, ezúttal egy kicsit elhúztak a segédprogramok fejlesztői, ám bizonyára nem kell sokat várnunk az Activision válaszára sem.

Te is több csalóval találkoztál az elmúlt hetekben?

×