Többnyire rémtörténeteket hallasz, pedig jövedelmező is lehet a virtuális ingatlanbiznisz. Íme, az egyik első e-földesúr sikersztorija!

Nagyon hangsúlyosan szeretnénk leszögezni, hogy az alábbiak NEM számítanak pénzügyi tanácsadásnak, DE kétségtelenül elgondolkodtató Justin Reed története, aki már az egyetemi tandíját is virtuális kereskedéssel kaparta össze.

Most meg földesúr lett Entropiában.

Forrás: Gaming Bible

Nem vicc: ha találsz valamit a digitális birtokán, akkor adóznod kell – nagyjából ahhoz hasonló módon, ahogy az árverezős oldalak sarcolnak meg, miután eladtál valamit a felületükön. Merész lenne azt állítani, hogy az MMORPG-k világában pont ingatlanbizniszbe érdemes fogni, viszont a megoldás egész korrektnek tűnik. Mondjuk annyit nem fektetnénk bele, mint Justin (18 ezer dollárt, vagyis kb. 6,9 millió forintot költött digitális telekre), de ő

nem ma kezdte.

Az egyik legelső figyelmeztetés, amikor például kriptovalutával, vagy NFT-vel kezdesz kereskedni az, hogy ha kezdő vagy, csak annyi pénzzel próbálkozz, amennyit

nem fáj egy csapásra elveszíteni!

Az óvásnak oka van, hiszen itt is meg kell fizetni a tanulópénzt, amin a TechStory szerint Justin rég túlesett. A David Joker nevű avatárjával nyomuló texas-i férfi közel húsz éve játszik az Entropia Universe-ben, és különböző kreatív kereskedésekkel kb. ötezer dollárt (közel kétmillió forintot) gyűjtött, amiből – részben – finanszírozni tudta az egyetemi tanulmányait.

Forrás: The Khorum Coast / YouTube

Ilyen előzményekkel nyilván bátrabb az ember, de azért nem semmi, hogy konkrétan

megvett egy egész partszakaszt, a Khorum Coast-ot.

Először úgy számolt, hogy a befektetése kb. négy év múlva kezd el megtérülni, például olyan módon, hogy három százalékos adót vet ki a más játékosok által itt talált virtuális tárgyakra, vagy úgy, hogy bányászati jogot értékesít. Meredeken hangzik, de hamar kiderült, hogy a tervnek van értelme:

az „ingatlant” márciusban szerezte meg, és csak azóta 1.200 dollárt (kb. 460 ezer forintot) keresett vele.

A játékos azzal érvelt a furcsa vállalkozás mellett, hogy ha például egy kis pékséget nyitott volna ugyanennyi pénzből, már régen elbukta volna az egészet – Entropiában ugyanakkor sokkal otthonosabban mozog. Nos, az ő érdekében reméljük, hogy a 2003-ban kijött, tehát tényleg ősi játék szervereit nem tervezik lekapcsolani a közeljövőben.

Amúgy, ha ügyes vagy, szépen lehet aratni NFT-vel is:

Magyar művészek értékes NFT-i letarolják a sci-fi és fantasy világot

 

×