Egy volt alkalmazott azzal vádolja a Facebook alapítóját, hogy olykor karddal fenyegette a programozókat.

Különös dolgot állít egy volt Facebook programozó Mark Zuckerbergről, a Facebook (avagy most már Meta) alapítójáról. A volt alkalmazott egy TikTok videóban mesélt arról, hogy a Meta vezérigazgatója

egyszer egy japán karddal fenyegette meg a dolgozókat.

Fotó: Illusztráció – Twitter

Persze felmerül a kérdés, hogy vajon miért érezte úgy Zuckerberg, hogy kardot kell rántania irodában? A videó készítője, Noah Kagan elmondta: „nem tetszett neki a kód és azok a dolgok, amiket a weboldalra tettünk”.

Nem ez az első alkalom, hogy Kagan nyilvánosan megemlíti a katana-incidenst. A történtekbe mélyebb betekintést nyújtott a „Hogyan vesztettem 170 millió dollárt (How I Lost 170 Million Dollars: My Time as #30 at Facebook) című könyvében, amelyet még 2014-ben adott ki.

„Nagyszerű motivációs szövegei voltak” – olvasható a beszámolóban. „Szeretettel tudta azt mondani: „Ha nem csinálod meg hamarabb, arcon váglak”, vagy „felváglak ezzel a karddal„, miközben egy hatalmas kardot tartott a kezében. „Mai napig nem tudom, miért volt nála kard” – mondta.

Kagan, aki jelenleg az AppSumo nevű szervezet vezérigazgatója, további „furcsa” dolgokat sorolt fel, amelyek a Facebook-nál történtek. Beleértve azt a vádat, hogy az állandóan dühös alapító „folyton vissza akarta szerezni a pénzét”, miután vesztett pókerben a PayPal társalapítójával, Peter Thiellel szemben. Az viszont pozitív, hogy Zuckerberg a Facebook alkalmazottak parkolását teljesen átvállalta.

Kagan még 2005-ben dolgozott Facebook-nál, amikor a platform és annak alapítója még egészen fiatal volt. Csak kilenc hónapig dolgozott ott, azóta sok minden megváltozott. Hogy az állítás mennyire igaz, arról persze megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint a katana még mindig ott lehet Zuckerberg irodájában, mások szerint az egész egy túlzás, amit szándékosan kaptak fel újra.

Forrás: Futurism

Kép forrása: Twitter

Erre pedig érdemes figyelni:

Ne dőlj be ennek! – A Magyar Posta nevében terjed egy csalás Facebookon

 

×