Néhány játékos annyira megsértődött egy pad miatt, hogy a Blizzard inkább változtatott a modelljén.

Sokszor egészen érdekes konfliktusok tudnak kibontakozni a játékosok és a játékfejlesztők között, melyek egy része valós és jogos sérelem is lehet, de bőséggel találunk olyan eseteket is, amelyek hallatán a székről is nyomban lefordulunk a kitörő nevetéstől.

Ilyen lehet egy karakter kinézetének megváltoztatása – mint például, amikor a Guerilla Games kerekebbé tette Aloy arcát, vagy egy megjelenés bejelentésének elhalasztása – amiért péniszfotókkal kezdték zaklatni a God of War fejlesztőit, de olyan is volt, hogy egy karakter szimpla jelenléte miatt feszült neki a játékosközösség egy sértődékenyebb része a fejlesztőknek – mint a The Last of Us Part 2 esetében is történt.

Arra azonban álmunkban sem gondoltunk volna, hogy néhányan egy átlagos pad miatt fognak nekiesni a fejlesztőknek. 

Történt ugyanis, hogy a még készülő, jelenleg meghívásos bétatesztelés alatt álló Overwatch 2-ben pár játékost nagyon megsértett, ahogyan a játékban kinéznek a padok. Az egyik pályán, a New Yorkot idéző Midtownon ugyanis olyan padokat helyeztek el a készítők, aminek nem kettő, hanem négy karfája is van.

Jól hallottad! Ennek a szemtelen padnak négy is volt belőle.

Kép

És hogy ez miként is volt sértő néhány játékosnak? Nos, azért, mert ezeket a padokat eredetileg azért tervezték így, hogy a hajléktalanok ne tudjanak rajtuk aludni. Az persze elég valószínűtlen, hogy egy hontalan ezeken a játékbeli padokon hajtaná álomra a fejét, azért valljuk be: csak könnyebb itt kiharcolni a változást, mint a valóságban, így hát ahogyan kell, szépen neki is estek a Blizzardnak.

Mivel a stúdiónak mint púp a hátra, úgy hiányzott mindez a toxikus és szexuális alapon elnyomó munkakörnyezet miatt kialakult botránya mellé, ezért azonnal nyomtak egy törlés gombot a padok 3D-s modelljein. Hogy ettől miért és pontosan kinek lesz jobb az élete, az sajnos nem derült ki a játékosok kifakadásából, de legalább hajléktalan-kompatibilisek lettek a OW2 padjai.

Sajnos vannak az OW2 padjainál égetőbb problémák is a világon:

Újabb két kisgyermek halt meg egy TikTok-kihívás miatt – perelnek a szülők

 

×