Egy 8 hónapja bejelentett hiba buktatta le őket.

Nem titok, hogy az utóbbi években a CS:GO Source 2-re való átállása mémmé vált közösségen belül. Tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan, hiszen a Dota 2 2015-ös motorfrissítése után szinte mindegyik frissítésben hasonló változásra készültek a Counter Strike rajongók is, de az elmúlt 7 év során folyamatosan csalódniuk kellett. Hosszú évek után, 2022 júniusában azonban olyan, fájlokkal alátámasztható információk érkeztek, melyek arra engedtek következtetni, hogy záros határidőn belül örülhetnek az FPS lövölde rajongói is. Ezek a hivatalos Dota 2 és Source 2 SDK-ból származtak, ám rengetegen megkérdőjelezték a valódiságukat.

Úgy tűnik, hogy már rengeteg pályát át is alakított a Valve!

 

Hétvégén ismét robbant a bomba a Twitteren, a korábban megbízható CS:GO leakerek felfedték, hogy már legalább hat Source 2-es pályát tesztelnek a fejlesztők a háttérben. Az első bizonyítékok nem voltak meggyőzőek, ezért később fel kellett fedniük a módszert, mellyel kinyerték ezeket az adatokat.

Nagyon leegyszerűsítve, a Steam fejlesztői eszközeiben van egy API kérés, mellyel adott CS:GO játékos állapotát (milyen játékkal játszik, melyik játékmódban, pályán stb.) lekérhetjük. A leakerek már 8 hónapja jelezték a Valve-nak, hogy privát profilok és fejlesztői kliens esetében is működik ez a parancs, holott ilyenkor hibát kellene visszadobnia az API kérésnek. Az óriáscég nem foglalkozott a jelentéssel, így az elmúlt hónapok során az adatbányászok a CS:GO fejlesztőinek profiljait vizsgálva kifigyelték, hogy 6 „_s2” végződésű pályát is teszteltek. Ne felejtsük el, hogy ezek az infómorzsák a Valve szervereiről származnak, így 100%-ig valósak.

A fejlesztők ezt a hat pályát tesztelték

A fenti pályáknak tehát már biztos van Source 2 verziója, míg például Dust 2 esetében már régóta pletykálták, hogy alapból Source 2-re íródott, ezért nem is találjuk a listában. Egyre inkább úgy tűnik, hogy idén valóban megérkezhet a 7 éve várt frissítés.

Minden, amit eddig tudunk az átállásról:

Robban a Source 2 bomba – Két kliens lesz egyszerre a CS:GO-ban

 

×