Más oldalról közelítenék meg az átmeneti időszakot.

Az AMD tavasszal már leleplezte terveit az AM5-ös platformmal kapcsolatban. A hivatalos tájékoztatókból tudhatjuk, hogy csak DDR5 támogatásra számíthatunk, illetve a processzorfoglalat is megváltozik, az Intel által használt LGA kialakításra váltanak, így többé nem a processzoron találjuk meg a tűket, hanem az alaplapokon. Az Intel 12. és 13. generációja is támogatja a DDR4 modulokat, így sokan meglepődtek, hogy az AMD nem jelentkezik hibrid lapokkal. A DDR 5 memóriák ára még mindig nincs összhangban a teljesítménytöbblettel, nem biztos, hogy annyira kecsegtető a váltás a felhasználók nagy részének.

Úgy tűnik az AMD több megoldással is orvosolná ezt a problémát!

Greymon55, az AMD leakek legnagyobb ismerője több örömhírrel is szolgált a jelenlegi platformon maradó gamereknek:

  • Az AMD az 5800X3D után további Zen 3 architektúrájú, 3D V-Cache-sel felvértezett processzorral jelentkezhet, egy hat magos példány nagy sikernek örvendene
  • Az alsó kategóriát sem hagyja cserben a vörös óriás, több „gyenge” AMD CPU is érkezik a jövőben, melyeket irodai gépekbe szánnának
  • A legérdekesebb, hogy az AMD házon belül kísérletezget olyan processzorokkal, melyek az ősszel érkező Zen 4 architektúrára épülnek, ám a régi AM4 foglalatot támogatják. Az AMD még nem döntötte el, hogy tömeggyártásra adja-e a fejét vagy egyszerűen kaszálják a projektet.

Úgy tűnik, hogy az AMD biztonsági játékot űz az elkövetkezendő időszakban, melyből a kevesebb pénzügyi kerettel megáldott játékosok is profitálhatnak majd.

Készen áll a géped az év legnagyobb Windows frissítésére? – Így derítheted ki

×