Nagyon szomorú hír érkezett nemrég: a népszerű Minecraft YouTuber Technoblade elhunyt a rákkal vívott harca után.

Az ismert Minecraft Youtuber, Technoblade még tavaly fedte fel betegségét 10 millió feliratkozójának. Az utóbbi időszakban kemoterápiás kezelésen esett át a betegség miatt, nemrég azonban elhunyt. Csak 23 éves volt. Június 30-án töltötte fel utolsó videóját a Youtube-ra „so long nerds” címmel, amiben Technoblade apja elárulta, hogy fia sajnálatos módon elhunyt,

mindössze nyolc órával azután, hogy utolsó szavait elmondta rajongóinak.

 

Technoblade utolsó szavait édesapja olvasta fel. Ebben azt írta: „ha képes lennék száz életet élni, akkor minden egyes alkalommal újra Technoblade lennék. Ezek voltak életem legboldogabb évei. Remélem, tetszett nektek a tartalom, és megnevettettem néhányotokat. Remélem, hogy hosszú, virágzó és boldog életet éltek majd, mert szeretlek titeket. Technoblade kilép.”

Technoblade édesanyja a videó végén egy üzenetben azt írta: „Az elmúlt év sok nehéz pillanattal járt a fiú számára, hiszen negyedik stádiumú rákkal küzdött. De nem panaszkodott, sőt folyamatosan arra használta stratégiai készségét, hogy megpróbálja legyőzni azt, amiről tudta, hogy szinte lehetetlen…”

Technoblade természetes melegségének és varázsának köszönhetően hatalmas követőtábort gyűjtött össze. Sőt: a YouTuber életében több százezer dollárt gyűjtött össze rákellenes jótékonysági szervezeteknek, és gyakran emlegették úgy, mint az egyik legszerényebb tartalomgyártót. Azt is elmondta, hogy „testvérei főiskolára járhatnak” a nézők támogatásának köszönhetően.

A rajongók egy részvétnyilvánító topicot hoztak létre az általa használt Hypixel szerveren, amelyet továbbadnak a családnak.

Nyugodjon békében!

×