Hasznos újdonsággal bővült a Google üzenetküldőjének mobilos alkalmazása.

A Google hamarosan egy kifejezetten hasznos újítással örvendezteti meg a Gmailt használó nagyérdeműt, ami egy asztali felületen már régóta elérhető-látható elemet költöztet az üzenetküldő mobilos alkalmazásába.

A PC-s nézetben már megszokhattuk, hogy az oldalsó sávban mindig látható, hogy pontosan mennyi a felhasznált és a még szabadon lévő tárhelyünk. Ez azért is lehet fontos, mert a Google egy „központi”, 15 GB-ig ingyenesen kimeríthető tárhelyet biztosít a felhasználóknak, melyen osztoznak a vállalat más szolgáltatásai. Ezt láthatjuk a Fotók alkalmazásban is, illetve a Google Drive-ban, és többek között ezt használja a Gmail is.

Mostantól viszont ezt a fontos információt a mobilos appokban is láthatjuk, csak a jobb felső sarokban található profilképre kell böknünk hozzá.

Ezután a legördülő menüben azonnal láthatóvá válik a szabad/felhasznált tárhely, amit kiválasztva pikk-pakk a Google One-tárhely kezelőfelületére jutunk. Itt külön csoportosítva kezelhetjük a Fotók, a Drive és a Gmail adatainkat, vagy ha szükséges, akkor akár extra tárhelyet is vásárolhatunk.

A hasznos újítás elméletileg már minden iOS és Android Gmail alkalmazásba megérkezett.

Vigyázzatok! – Messengeres chatbottal lopkodják a Facebook-profilokat

×