Úgy tűnik, hogy az ambiciózus battle royale játék napjai meg vannak számlálva.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb szó a játékiparban a akvizíció, avagy a felvásárlás. Ezek közül a legfigyelemreméltóbb a legutóbbi Activision-Blizzard eset volt, amire a Microsoft csapott le. A Bungie közben a Sony stúdióinak névsorát erősíti, sőt a PlayStation Studios fejlesztőcsapatai is kibővültek. Bár nem gaming, de közben Elom Musk pedig a Twitter felvásárlását célozta meg. Most ismét egy felvásárlásról lesz szó, ami ráadásul egy játék megszűnését is eredményezi.

A Blizzard hivatalosan is felvásárolta a Spellbreak fejlesztőjét, a Proletariatot.

Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy a Spellbreak napja meg vannak számlálva. A Venturebeat szerint a fejlesztőcsapat 100 alkalmazottja a World of Warcraft csapatát erősíti majd, kifejezetten a Dragonflight kiegészítőn fognak dolgozni.

A Spellbreak cím battle royale hivatalosan 2023-ban leáll.

 

„Több mint négy évnyi varázslat után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Spellbreak fejlesztését. A szerverek 2023 elején leállnak. Köszönjük annak a több millió játékosnak, akik 2020 óta csatlakoztak hozzánk Hollow Lands-ben. Csodálatos utazás volt” – mondta stúdió.

A Speelbreak játékosbázisa nyilvánvalóan csökkenésnek indult, mióta a játék hivatalosan 2020-ban megjelent. Bár valójában nem volt sok országban nagyon ismert, több híres streamer kipróbálta a műsorában. Bár jó ötletnek tűnt a varázslós battle royale, annyira nem, hogy fent tudják tartani az érdeklődést. Úgy tűnik, mára egyértelmű lett, hogy nem elég a battle royale műfaj ahhoz, hogy egy játék sikeres legyen. Persze a rajongóknak rossz hír lehet, hogy a játék végleg megszűnik, de talán találnak más szórakozást. Hasonlóképpen a Spellbreakhez, nemrég a Ubisoft battle royale projektje, a Hyper Scape is így járt.

Te bánod?

Magyar művészek értékes NFT-i letarolják a sci-fi és fantasy világot

 

×