Boros Zoltán és Szikszai Gábor nemrégiben megjelent NFT kollekciójának sikerreceptje a közösség megszólításán alapul. Az ismert magyar fantasy és sci-fi illusztrátor páros művei digitális értékként is kelendők.

A szingapúri alapítású galaxis.xyz technológiáján alapul a Girls, Robots, Dragons kampány, amelyben összesen 9000 digitális műalkotás talál gazdára az elkövetkező napokban. Az óriási érdeklődést kiváltó kollekció első 3000 darabját július 18-ig vásárolhatják meg az NFT és művészetrajongók. A különleges, mindkét oldalán látványos grafikákkal megjelenő NFT-k jól mutatják, hogy a digitális művészet számos lehetőséget kínál a művészek és a rajongók összekapcsolására.

A kollekció számos izgalmas újdonságot is hoz az NFT kampányok világába. A dinamikus NFT technológia úttörőjének számító Galaxis, az első 3000 NFT-hez olyan extra funkciókat társított, amellyel a szerencsések, a művészek által készített eredeti vázlatokhoz, vagy akár egy értékes festményhez is juthatnak. Az NFT-k egy része lehetőséget kínál a művészekkel való konzultációra is, illetve a legszerencsésebbek eredeti aláírásokkal is gazdagodhatnak.

A kollekció megvásárlói ezen felül különböző játékokban is részt vehetnek, amelyek igazán értékes nyereményekkel vonzzák a gyűjtőket. A látványos NFT kampány első hullámában a vásárlók mindegyike tulajdonképpen ingyen jut az alkotásokhoz, mivel a kollekciót kibocsátó Galaxis minden vásárlónak visszaadja a vételárat a cég saját crypto valutájában, Dustban.

Az első 3000 különleges NFT kiadása után megjelenő NFT-k főleg a metajátékban résztvevő gyűjtők számára lesznek érdekesek, mivel a 15 különböző karakter, robot és sárkány összegyűjtése újabb nyereményeket kínál a rajongók számára.

galaxis.xyz nem csak a gyakorlott NFT vásárlókra számított a kollekció kiadásakor, a kezdő digitális műgyűjtők számára megoldották a bankkártyás fizetés lehetőségét is. A weboldalon keresztül így néhány kattintással hozzájuthat bárki az értékes műalkotásokhoz. A kollekcióban a digitális technológia számos esetben kapcsolódik a valódi műtárgyakhoz, illetve a GRD közössége mind a Twitteren, mind a Discordon igen aktív. Az NFT tulajdonosok a saját gyűjteményük hiányzó darabjait keresve kapcsolódnak közösséggé átlépve a kulturális és a valódi országhatárokat.

A Girls, Robots, Dragons látványos NFT-i nagy érdeklődést váltott ki a hazai NFT rajongókból, hiszen a projekt rengeteg szálon kapcsolódik a magyar sci-fi és fantasy közösséghez.

×