Optimalizációk helyett inkább a szép számokra törekszik a cég.

Az Intel ARC szériájának legelső, boltokban is kapható kiadása, az A380 nem is olyan régen debütált Kínában. Első ránézésre akár egy korrekt kártyát is kaphattunk volna, ám a későbbi tesztek rávilágítottak néhány hiányosságra. A dedikált VGA kiválóan teljesített benchmarkok alatt, ám valós körülmények között szinte még az RX 6400 ellen is elvérzett. Ezen talán szoftveres úton lehet majd javítani a későbbi driver kiadásokban, erre majd az idő ad csak választ.

Még jobban „csalna” a benchmarkokon az Intel? Erre utal a legújabb driver!

30.0.101.1743 BETA driver

A Videocardz csapata egy meglehetősen érdekes sort szúr ki a legújabb Intel driverben, mely egyébként a nagyobb teljesítménnyel kecsegtető A770M és A550M támogatását is elhozta Windowsra. Az Intel egy új funkciót leplezett le, mely az Advanced Performance Optimizations nevet viseli. Nem köntörfalaz a gyártó, világosan kijelentik, ennek segítségével a 3DMark Timespy és Port Royale méréseken jobb eredményt érhet majd el a kártya, ám ez nem befolyásolja sem a játékok, sem a tartalomgyártó alkalmazások teljesítményét.

Androidos telefonokon is találkozhattunk hasonlóval, több gyártó a népszerű Antutu mérés közben extra kakaót adott a processzornak és a grafikai egységnek, melyet átlagos használat során aztán sosem ért el a hardver. Az A380 lebőgése után a közösség nem pont ilyen fejlesztéseket várt, reméljük az Intel figyeli a visszajelzéseket.

A Microsoft rád erőltetné a Windows 11-et? – Így szabadulhatsz meg a “zaklatástól”

×