Ezen a héten sem érdemes lemaradni az Epic Games egyre nagylelkűbb ingyen játékairól.

Az Epic Games az elmúlt egy-két hétben könnyedebb, de egészen szórakoztató alkotásokat osztogatott teljesen ingyen tulajdonképpen mindenkinek, aki az Epic Games Store felé tévedt.

Hova tovább, az elmúlt időszakban nem is egyet, hanem két címet is a játékosok után dobtak, ezt a jó szokásukat pedig az előttünk álló hétre is megtartják, ami Epices időszámítás szerint csütörtökön kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a mai naptól kezdve nem egy, hanem egyenesen három, a legutóbbi áraikkal számolva több mint 17.000 forint összértékű játékokat ad ajándékba azoknak, akik veszik a fáradtságot belépni a boltjukba.

Június utolsó, és július első ingyenes játékai a Geneforge 1: Mutagen, az Iratus: Lord of the Dead, illetve a Hood: Outlaws & Legends lesznek.

A Geneforge 1 – Mutagen az azonos című kult-klasszikus 2001-es Geneforge CRPG újragondolása/újrakiadása, ami messze híres arról, hogy egészen nagy szabadságot ad a játékosnak, aki tulajdonképpen úgy ér a több tízórás történet végére, ahogyan csak akar. Beállhatunk a rosszarcok közé, vagy szét is csaphatunk közöttük a mágiát használva, de teremthetünk különböző élőlényeket is a célra, ha viszont a békésebbek lennénk, akkor választhatjuk a diplomácia, esetleg az osonás útját is. Elképesztő mértékű szabadság, retro hangulat, kimeríthetetlen szerepjátékos elemek.

Az Iratus sokaknak ismerős lehet, ha az év elején figyelték a GoG-os akciókat. Ott ugyanis volt már ajándék egyszer, de ha valaki esetleg arról lecsúszott volna, akkor itt az újbóli lehetőség a pótlásra. Az Iratus tulajdonképpen a Slay the Spire és a Darkest Dungeon egyeneságú leszármazottja, így aki szereti a lassabb, taktikázós roguelike játékokat, annak kifejezetten remek szórakozás lesz.

A Hood: Outlaws & Legens egy PvPvE-re kihegyezett középkori környezetben játszódó egészen izgalmas, csapat alapú kompetitív heist, amiben két négyfős csapat küzd a nagyobb zsákmányért. A játékosok dolgát megnehezítendő, a pályán gépi ellenfelek is járőrözgetnek, akiket a karakterek egyedi képességeivel győzhetünk le, a végén azonban csak az egyik tolvajbanda válhat legendássá.

A játékokat a mai naptól, vagyis június 30. 17 órától egészen július 7. délutánig lehet az Epic Games Store-on ingyen a játéktárakhoz adogatni.

 

×