Az általában kommunikatív, a közösségi médiát non-stop használó milliárdosról közel egy hete nem tudni semmit.

Elon Musk, többek között a Tesla, a SpaceX, a The Boring Company és hamarosan (valószínűleg) a Twitter első, és a világ leggazdagabb embere lassan több, mint egy hete nem adott életjelet magáról – hívta fel a tényre a figyelmet a Futurism oldala.

Muskot a követői a feltűnő kommunikatív jelleméről ismerhetik, így sokaknak már napokkal ezelőtt feltűnhetett a hiánya, hiszen ezelőtt szinte minden nap posztolt valamit a madaras közösségi oldalra, vagy ha mást nem, akkor hozzászólt valamihez, esetleg kedvelt valamilyen tartalmat. Erre azonban június 22. óta nem került sor, az önmagát tech-Jézusként aposztrofáló milliárdos szőrén szálán eltűnt.

Sőt, a technológiai portál Musk 51. születésnapjára is felhívta a figyelmet, ami egészen véletlenül pont erre a hétre esett, amivel egy időben még a százmilliomodik követője is meglett a Twitteren. Az ilyen alkalmakat pedig jellemzően nem szokta kihagyni, most azonban mélységes csönd övezte mindkét mérföldkövet.

Ami azt illeti, az utolsó nyilvános megjelenése június 25-én volt, amikor is a CleanTechnica újságírójával, Johnna Criderrel ült le egy podcast erejére. Azóta viszont nem tudni róla tulajdonképpen semmit, ami pedig még furcsább, hogy nem reagál semmire, semmilyen említésre, gratulációra, hírre.

De hova tűnhetett Elon Musk?

Ezt nyilván nem tudjuk megmondani, ugyanakkor nem csodálkoznék, ha egy kis időre is, de úgy döntött, hogy elvonul a nyilvánosság kíváncsi szeme elől. Erre pedig minden oka meg is van, hiszen egyengeti a vállalatainak működését – például visszarendelte a munkavállalókat a home office-ból, miközben komoly leépítésekbe kezdett, a Starlink ügyében is megannyi problémára kell megoldást találni, több zaklatásos üggyel és piaci manipuláció vádjával kell farkasszemet néznie, illetve sok-sok más mellett időt kell szakítania a Twitter felvásárlására is, amiben naponta változik a helyzet.

A lényeg, hogy Musknak a születésnapja és az egyre tornyosuló kellemetlen ügyei miatt is bőven van oka arra, hogy szünetet tartson.

Persze akadnak olyanok is, akik azonnal belevetették magukat az összeesküvés-elméletek sűrűjébe, és már az oroszokat sejtik Musk hirtelen eltűnése mögött. Bár való igaz, hogy ennek pont a milliárdos adta az alapot, amikor korábban azt írta, hogy ha esetleg furcsa körülmények között elhalálozna, akkor jó volt ismerni bennünket.

Természetesen nagyon reméljük, hogy Musknak nincsen semmi baja, és hamarosan előkerül, ugyanakkor tőle nagyon szokatlan, hogy ennyi időre távol maradjon a közösségi médiától.

 

 

 

Megszoksz vagy megszöksz – 5 dolog, amit tudnod kell, ha egy gamerrel élsz

 

×