A Destiny 2 YouTubert több millió dollárra perli be a Bungie, miután állítólag manipulálta a YouTube szerzői jogi rendszerét.

Gondolnád, hogy igen vad következménye lehet annak, ha gaming tartalmat töltesz fel a Youtube-ra? Nos, általában a legrosszabb esetben törlik a csatornádat, de egy Youtuber ennél úgy tűnik, sokkal rosszabbul járt. Egy Destiny 2 Youtubert most több milliárd dollárra perli a Bungie kiadó, miután az illető manipulálta a YouTube szerzői jogi rendszerét. Azt a rendszert, amit egyébként évek óta kritizálnak amiatt, hogy néha túl könnyen eltávolítanak tartalmakat vagy egész csatornákat, néha figyelmeztetés nélkül, sokszor jogtalanul.

Az év elején több tucat videót jelentettek a Youtube-on szerzői jog követeléssel, még saját Bungie videókat is. Ezeket olyan jelentette, aki a Bungie-nak adta ki magát. Természetesen a Bungie nem fogja törölni a saját videót, de azért elindult a nyomozás, hogy ki akart szerzői jogi követelést benyújtani a nevükben. Mint kiderült, egy Youtuber Destiny 2 zenéket töltött fel csatornájára, amit aztán szerzői jogi okokból a Bungie töröltetett. A Bungie szerint az illető ezután 96 esetben jelentett más Youtube csatornák videót, hogy bosszút álljon a Bungie-n.

Bungie 7,6 millió dollárt követel a Nick Minor AKA Lord Nazo néven ismert YouTubertől.

Csak hogy pontosak legyünk, a 7,6 millió dollár az nagyjából 2,8 milliárd forint. Minor YouTube-csatornájának mindössze körülbelül 3000 feliratkozója volt, szóval talán necces lesz neki ekkora összeget kifizetnie, ha a perben veszít.

„Komolyan vesszük ezeket az ügyeket, időt és energiát fordítunk arra, hogy megvédjük közösségünket a rosszindulatú emberektől” – mondta Bungie.

A Bungie azon is dolgozik, segítse azokat, akik szeretnék felhasználni a játékok zenéit. Nem is olyan rég a kiadó csalás-készítőkkel szemben is komoly pert indított.

Tőlük is komoly összegeket követelnek.

Mennyi?! – Milliárdos kártérítést fizetnek a Destiny 2 csalások készítői

 

×