Az Fntastic fejlesztő ambiciózus, nyílt világú lövöldözős-túlélő játékát olyan önkéntesek is fejlesztik, akik nem kapnak fizetést.

Nagyon régóta várom a The Day Before megjelenését. Azt hittem a nyáron már kipróbálhatom, de sajnos a megjelenést egy évvel elhalasztották. Aki esetleg nem ismerné, a cím egy nyílt világú lövöldözős-túlélő játék, amit talán a The Last Of Us és a The Division szerelemgyermekének lehet tekinteni. A tavalyi bejelentése óta az egyik legjobban várt játékok listáján élére került a Steamen.

Most kiderült: az Fntastic munkatársai közül sokan nem kapnak fizetést.

 

Nemrég sokan felhúzták a szemöldöküket a News.com.au cikkén, akik észrevették, hogy a stúdió weboldalán sok az önkéntes. A cégnek valóban vannak olyan alkalmazottai, akik nem kapnak fizetést, és akiket a cég egyszerűen csak önkénteseknek nevet. Az Fntastic ugyanis hisz az önkéntes programban, vagyis abban, hogy bárki segíthesse a fejlesztést. Vagyis, bár nem tudnak mindenkinek fizeni, szívesen veszik a segítséget. Így bárki csatlakozhat a csapathoz, aki akar, akár önkéntesként.

Felmerülhet akkor a kérdés, hogy akkor a cég mivel kedveskedik az önkéntes fejlesztőknek, segítőknek, akik a The Day Before projekten dolgoznak?

A weboldal szerint „menő jutalmakat, részvételi okleveleket és ingyenes kódokat” kapnak cserébe azért, hogy különféle tevékenységekben, például fordításban vagy komment-moderálásban segítenek. Ettől függetlenül sokan úgy gondolják: egy olyan fejlesztőcsapatnak, mely AAA-szintű minőségre törekszik, nem szabadna önkénteseket alkalmaznia.

A The Day Before eredetileg június 21-én jelent volna meg, de csaknem egy évet késik. Még májusban az Fntastic bejelentette, hogy a játék 2023. március 1-jén érkezik, ám a csapat így legalább Unreal Engine 4-ről Unreal Engine 5-re válthat.

Ezt láttad már?

Gépet építenél, fejlesztenél? – Íme az ultimate processzor ranglista 2022 júniusában

 

×