Néha pár kattintás is elég lehet.

A Fade frissítés óta rengeteg Valorant felhasználó panaszkodik arról, hogy a játék nem fut megfelelően a számítógépükön. Ez szerencsére sok esetben apróbb szaggatásban kimerül, ám többen is komplett fagyásokról számoltak be, melyen csak a gép újraindítása segített. Létezik egy ValorantTechSupport elnevezésű subreddit is, ahol a játékosok összegyűjtötték azokat a tippeket, melyek valamennyire segíthetnek a fenti hibajelenségeken. Nem mindegyik megoldás működik mindenkinél, érdemes lehet egyesével tesztelgetni őket.

Nézzük is, hogy melyik két beállítás segített a legtöbb játékoson!

HAGS kikapcsolása

Windows 10-ben és 11-ben is megtalálható a HAGS, mely a Hardveresen gyorsított GPU-ütemezést rövidítése. Windows 10-ben alapértelmezetten kikapcsolt állapotban találhatjuk meg, Windows 11 esetében azonban gyárilag bekapcsolták nekünk a Microsoft mérnökei. Több felhasználó is pozitív eredményeket tapasztalt a kikapcsolása után.  A „Rendszer / Kijelző / Grafika / Alapértelmezett grafikai beállítások” szekcióban kapcsolhatjuk ki a HAGS-t.

Fast Boot kikapcsolása

A másik, sokaknál működő módszer a Gyors rendszerindítás/Fast Boot kikapcsolása volt. Kikapcsolásával minimálisan megnőhet a Boot ideje, ám modern SSD-knél így sem kell sokat szenvednünk. Az alábbi útvonalon érhetjük el a fenti menüt: „Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások”. Itt a jelenleg el nem érhető beállításokra kell kattintanunk, majd ki kell vennünk a pipát a Gyors rendszerindítás elől.

Természetesen könnyen lehet, hogy a fentitől eltérő okok miatt nem működik megfelelően a Valorant, ebben az esetben sajnos a felsorolt módszerek sem fognak segíteni. Próbát tehetsz még a májusban megírt módszerünkkel is, több játékos jelentős javulást ért el a segítségével.

Elvesztél a videókártyák világában? – Mutatjuk a jelenlegi erőviszonyokat

×