Visszatér a Dragon Ball Online.

A Dragon Ball című animét szerintem senkinek sem kell bemutatni, sokan emlékszünk, amikor kiskorunkban a 90-es években siettünk haza iskolából, hogy kövessük Goku kalandjait. Mi van akkor, ha azt mondom, hogy létezett ebből egy MMORPG, nagyon kicsi gépigénnyel, amiről biztos nem hallottál?

 

A Dragonball Online (Másnevén DBO) egy MMORPG játék, amit eredetileg a Netmarble dél-koreai cég fejlesztett 2009 és 2013 között. A játék sikeres volt, ezért a Wasabiinak köszönhetően tajvani és hongkongi szerverek is nyíltak 2011-ben. A játékosok közé idővel bejutottak Ázsián kívüliek is, amivel a játékosbázis még tovább nőtt. 2012 végén a Netmarble bejelentette, hogy a cégük teljesen becsődölt, ezért a koreai szervert leállítják, majd frissítések hiányában később a hongkongi és a tajvani szerver is követte a sorsát 2013 októberben. A történet meg is szakadt volna, ha egy lelkes német/amerikai csapat nem találta volna meg az első koreai béta klienst, amiből egy szervert tudtak 2-3 év után alkotni, kód-visszafejtéssel. Mára már több ilyen szerver is van, de ez a cikk azt a szervert veszi elő, amelyiket egy magyar csapat fejleszt.

A játék most magyar szerveren is elérhető.

Story

A történetet és a karaktereket maga Akira Toriyama tervezte és kísérte nyomon. 216 évvel járunk a Buu saga után a földön. Ez idő alatt Majin Buu magányosnak érezte magát, így alkotott magának egy társat, Miss Buut. Hamar családot is alapítanak és születnek is gyermekeik. Így az 1000. évre szép kis számmal élnek már majinok a Földön. Mira, a történetünk egyik főgonosza megtámadta a Namek bolygót, így a Namekok nagy része a földre menekült, annak nagy részét be is népesítették. Songohánnak köszönhetően az emberek nagy számmal kaptak kedvet a harcművészetekhez, miután megírta a tudományos könyvét, amelyben az emberi testben lévő kí-ről mesél. A yadrad faj is a földre települt a galaxis déli részéből, akik az azonnali átvitel mesterei. Ők biztosítják a Földön a balesetmentes gyors tömegközlekedést. A játék konfliktusa, hogy Mira szövetséget köt Freeza megmaradt seregével és a Földön élő Vörös szalag csoporttal. Céljuk megszerezni Goku Dns-ét. Mira mindent el is követ a cél érdekében, belepiszkálva akár az időbe is. Trunks a nyomába is ered az időn át, és erre a kalandra magával is viszi barátait.

Játékmenet

Fajok:

A játékban három faj közül választhatunk. Human, Majin és Namek. Minden fajon belül választhatunk 4 class közül magunknak. Ez a következőképpen néz ki. A három fajon belül ki tudjuk választani az alaptechnikát, ami lehet Martial (fizikai) illetve Spiritual (ez az energiaalapú támadás). Az alaptechnikákon belül még választhatunk 2 class közül.

Namek :

A namekok idővel rájöttek, hogy hogyan tudják maximalizálni az erejüket, így Shenrontól képesek elérni a Great Namek transzformációt, amivel óriássá tudnak változni. Ennek hatására hatalmas területi csapásokat tudnak használni.

Namek Spiritual – Martial:

A Warriorokból lesznek a Dark Warrior és Shadow Knightok, akik masszívan szívósak, nagy életerővel rendelkeznek, igazi Tank karakterek, ők az egyetlen kivétel. Míg  a Dragon clanból jön a Dende Priest, aki gyógyító, és a Poko Priest, aki szörnyek segítségével egy másodlagos gyógyítóként állja meg a helyét.

Human :

A humánok a story alapján inheritálták a Saiyanok vérét, ezért Shenron segítségével kívánhatják a Super saiyanná változást.

Human Spiritual – Martial

Ahogy minden faj, a humánoknál is 4 másodlagos osztály van.

A martial artistból Swordsman vagy Fighter lehet, akik Karddal vagy Bottal harcolnak, míg a Spiritualistából egy Crane vagy Turtle hermit lehet, akik energia – területi támadásokkal rendelkeznek.

 Majin :

A majinok a humánokhoz hasonlóan inheritáltak egy transzformációt. Ők a kid buu formát tudják kívánni Shenrontól.

Majin spiritual – Martial

A majinok támogatóknak számítanak. Míg a Mighty Majin fán lévő Chef és Ultimate majin buffokkal látják el a csapatot, addig a Wonder Majin fán lévő Karma és Plasma majin erős crowd control és hatalmas területi támadásokkal tartják fel az ellenfeleket.

 Questek/küldetések:

A küldetéseket az npck-től tudod felvenni. A térképen zöld szomorú fejet ábrázolnak, és a közelükbe érve a fejük felett lévő buborékban is ezt láthatod. Ha a fejük felett más színt látsz, mint például szürke, akkor a küldetést éppen csinálod. Amikor sárga színt, akkor ott tudod a küldetést leadni.

Time machine Quest:

Olyan küldetések, amikben vissza utazol az időben, hogy találkozz a Dragon Ball világának hőseivel, Goku érkezésétől egészen a Namek kalandig. Ezek a kis utazások képviselik a fő történetszálat is, itt Trunks kísér minket utunkon. Ide érdemes minél magasabb szinten elindulni. A küldetéseket a time rift portálnál tudjátok felvenni, de ide party mód szükséges.

Dragon Ball-vadászat:

A játékban lehetőségünk van összegyűjteni a sárkánygömböket, amiket a kihelyezett oltáraknál használhatunk fel. A szent sárkány megidézésével elég sok mindent kívánhatunk. Például különleges képességeket vagy akár fegyvert és páncélzatot is.

Nálunk a szerveren napi 24 órában ez a mód el is érhető.

Dungeonok:

CC: A CC Dungeon egy parti-alapú csatára invitál minket, különböző szinteken keresztül, amiért értékes tárgyakat, fegyvereket, ékszereket és mindenféle érdekességet kaphatunk.

Kraken és Cell: A játékban elérhető legjobb ékszerek beszerzőhelye

Bacterian: Bacterian király pedig a játék legjobb fegyvereit biztosítja

Ezt a 3 helyszínt Papaya szigeten találjátok majd. Ezen három dungeon neve BID-re hallgat (Boss in Dungeon), ezek jelentősen rövidebbek, mint a CC kihívás, de a jutalom is kisebb.

A szerveren nagyon sok frissítés jön, 2-3 hetente van valami újdonság. Fontos megemlíteni, hogy a játék eredetileg koreai volt, ezért folyamatosan angolosítjuk, majd magyarosítjuk a játékot. Ez az egyetlen Dragon Ball Online projekt, ahol magyarok a fejlesztők, és aktívan dolgoznak a frissítéseken.

Ha felkeltette a játék az érdeklődésed, itt tudod letölteni.

Discord: https://discord.gg/92nc3M8bKV

A szerver minőségét a Tamanet (https://www.tamanet.hu) és Gabait (https://gabait.hu/) társaknak köszönhetjük, Magyarországon és egész Európán belül remek sebességet és teherbírást biztosítanak.

×